Harry Kane upitan ostaje li u Bayernu: "Odlučio sam..."

Englez ljetos došao u Minhen

Harry Kane upitan ostaje li u Bayernu: "Odlučio sam..."

Edmir Škorić

Harry Kane je napustio Tottenham i došao u Bayern sa željom da osvaja trofeje, no lako b ise moglo dogoditi da u prvoj sezoni ne osvoji nijedan trofej, što je nezapamćeno za igrače bavarskog tima.

Posljednjih 12 godina Bayern je dominirao Bundesligom i gotovo da je teško u prošlosti naći sezonu u kojoj nisu osvojili ništa, a sada su na pragu da "ispišu historiju". Ispali su rano iz Kupa, izgubili meč Superkupa Njemačke, ostali bez šansi za titulu, dok im preostaje jedino Liga prvaka.

U četvrtfinalu su gostovali Arsenalu i odigrali 2:2, tako da će se u Minhenu odlučivati o putniku u polufinale, ali Bavarcima svakako neće biti lako pored Cityja/Reala, PSG/Barce, Atletica/Borussije...

Harry Kane bio je strijelac jednog od dva Bayernova gola u Londonu, a engleskog napadača upitali su hoće li ostati nakon ove za sada neuspješne sezone u Minhenu.

"Budućnost mi je vezana za Bayern. Potpisao sam četverogodišnji ugovor. Uživam u ovom vremenu i nadam se da možemo napraviti nešto posebno ove sezone. Ako ne, onda ću na ljeto biti spreman da pokrenem ovu situaciju. Stvarno uživam u iskustvu u Njemačkoj. Bio je to korak koji mi je trebao u karijeri", kazao je Kane.

Oglasi

"Trebao mi je novi poticaj, novi izazov. Sretan sam što sam se odlučio na ovaj transfer", dodao je Kane. Što Englez kaže o ovoj sezoni Bayerna?

"Očito to nije bila i nije sezona kakvu sam očekivao, s obzirom na način na koji smo ispali iz kupa i na način na koji je išla Bundesliga. Bila je to razočaravajuća sezona u usporedbi s onim što je Leverkusen napravio. Nedostatak prvenstva pilula je teška za progutati", objasnio je igrač minhenskog Bayerna.

"Sezona 18/19 s Tottenhamom bila je vrlo slična ovoj sezoni utoliko što nismo imali sjajne rezultate u prvenstvu, ali smo se uspjeli ujediniti u Ligi prvaka i doći do finala. Tada ga nismo osvojili, ali to mi daje nadu za ovo takmičenje. Znamo da možemo pokušati doći do finala na Wembleyu, to mi je dodatna motivacija", poručio je Kane.

Uzvratna utakmica između Bayern Münchena i Arsenala u četvrtfinalu Lige prvaka odigrat će se sljedeće srijede od 21 sat na Allianz-Areni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

30-godišnji Kane je kao dijete bio član Arsenalove akademije i stoga mu je jučerašnja utakmica bila posebna, mada se on u karijeri naigrao tih utakmica protiv Topnika.

Ove sezone Kane je sjajan budući da je na 38 utakmica zabio čak 39 golova uz 12 asistencija i jedna je od rijetkih svijetlih tačaka u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Biće Audi kup hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi