Harry Maguire je sinoć doživio najveće poniženje koje će pamtiti do kraja života

Tome se nije nadao

Harry Maguire je sinoć doživio najveće poniženje koje će pamtiti do kraja života

E. Čaušević

Reprezentacija Engleske sinoć je u posljednjem kolu Lige nacija na svom terenu remizirala protiv Njemačke sa 3:3.

Engleska je u ovom izdanju Lige nacija bila najveće razočarenje jer niko nije očekivao da će ispasti u Ligu B, ali se to na kraju desilo nakon očajnih izdanja ove reprezentacije.

U ovoj grupi pored Engleske još su bili Njemačka, Italija i Mađarska i sigurno je da su mnogi očekivali da će se Englezi boriti za prvo mjesto, ali su na kraju završili posljednji i to bez ijedne pobjede.

Sinoćnji meč protiv Njemačke igrao se na Wembleyju, no Englezi nisu mogli da dođu do pobjede. Iako su napravili odličan preokret nakon što su gubili sa 2:0 na kraju je Njemačka u samom finišu golom Havertza došla do 3:3.

Navijači Engleske nisu imali milosti prema igračima i činjenici da su ispali u Ligu B i znali su zvižducima da ih "nagrade" s tribina za lošu igru, a na meti se posebno našao Harry Maguire.

Ovaj defanzivac je i sinoć bio na meti žestokih kritika nakon što je u 52. minuti meča skrivio penal i jednostavno se vidjelo da to nije njegova noć.

Oglasi

Međutim, za Maguirea sve je počelo loše još na zagrijavanju jer je doživio ono što nije ni sanjao da bi se moglo desiti.

Naime, njemu su domaći navijači zviždali još na zagrijavanju jer smatraju da mu nije mjesto u početnoj postavi reprezentacije.

Maguireu su zviždali i u martu na prijateljskoj utakmici protiv Obale Slonovače, ali sigurno je da u jednoj zvaničnoj utakmici defanzivac Manchester Uniteda nije očekivao da će doživjeti takve stvari od svojih navijača.

No, penal koji je Maguire napravio početkom drugog poluvremena samo je dodatno podgrijao strasti na tribinama kada je on ponovo žestoko izviždan.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zbog loših igara Maguire je izgubio mjesto u početnoj postavi Manchester Uniteda, no očito je da mu Gareth Southgate još uvijek vjeruje.

Top Komentari

King_Kenny
...bitno je da su Arnolda otjerali koji je najbolji ofanzivni bek svijeta trenutno,a po zavrsetku karijere ce biti i svih vremena...ali Harryja ne diraj pa makar svaku utakmicu davao po 3 autogola,on je iz Manchester Uniteda...
0 4
aladd0n
Najveci problem Engleza je sto porede ligu svoju sa reprezentacijom. Niti jedan njihov top klub nema Engleza za glavnog igraca, osim Kane i Pickford koji igraju u Tottenhamu i Evertonu i nikad nista nisu osvojili, niti ce. Ostatak niko nije top igrac svog kluba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi