Dječak sa fotografije je danas odrasla osoba koju ismijava cijeli fudbalski svijet

Prepoznajate li ga?

Dječak sa fotografije je danas odrasla osoba koju ismijava cijeli fudbalski svijet

A. Čaušević

Svako u djetinjstvu ima snove. Nekom se ispune, nekom ne. 

Dječak sa naslovne fotografije je maštao da postane profesionalni fudbaler i ta želja mu se ispunila. Sa 26 godina postao je član jednog od najvećih klubova današnjice.

Nakon niza kaljenja po prosječnim klubovima i sticanja neophodnog iskustva uslijedio je transfer karijere i nešto o čemu sanja svaki fudbaler.

Međutim, ono što je za njega trebao biti san postalo je java. Iako je krenulo vrlo dobro pošto se brzo nametnuo i dobio je kapitensku traku.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo situacija se pogrošavala te je trenutno u takvom stanju da ga ismijava cijeli fudbalski svijet.

Oglasi

Radi se o Harryju Maguireu, defanzvicu i kapitenu Manchester Uniteda koji nikako ne uspjeva da opravda epitet najskupljeg štopera u historiji.

Englez je plaćen vrtoglavih 87 miliona eura, a ne terenu srlja iz greške u grešku i praktično nema utakmice u kojoj ne pogriješi, jednostavno kao da je uklet.

Međutim, iako užasan mora se priznati da ovom 29-godišnjaku uopšte ne manjka samopouzdanja.

"Ne bih igrao svaku utakmicu od prve minute da sam igrao loše svaki meč. Postoji razlog zašto su me oba menadžera (Solskajer i Rangnick) birali u startnu postavu od prve minute", rekao je Maguire pred utakmicu protiv Liverpoola. Njegov tim je izgubio s 4:0.

Štoper i nema sreće u nekim situacijama. Osim što protivnicima poklanja golove nanosi štetu i svojim saigračima pa je tako nedavno udario Paula Pogbom kopačkom u glavu kada je i raskrvario Francuza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S vremenom se doveo u takvu situaciju da ga i neki saigrači "ne vide" na trenu. Tako u susretu protiv Norwich Cityja David De Gea izbjegao da mu uputi pas te je radije loptu izbio u aut.

Maugire zaista prolazi kroz težak period. Nesreća ga prati sa svih strana te se nada da će što prije za njega biti završen košmar te da će opet početi da pruža dobre partije kao što je to bio slučaj u dresu Leicester Cityja ili reprezentacije Engleske gdje igra sasvim dobro.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
De ba budite normalni novinari. I ja negotivim ovog tipa niti klub za koji igra ali kome se bolan smije čitav svijet?? Pa čovjek igra u Unitedu, za englesku repku, ko je ovdje smiješan?
2 1
Klicko
Da li je ovo Vini jr ili Benzema?Pošto Vini jr-a ismijavaju zbog glume i zato što je padavičar ili benzema zato što je silovatelj i ucjenjivač??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi