Karić i Štilić zadovoljni nakon trijumfa protiv Sloge: "Trebala nam je ova pobjeda"
VIDEO: E. Škorić

Naredno kolo derbi protiv Sarajeva

Karić i Štilić zadovoljni nakon trijumfa protiv Sloge: "Trebala nam je ova pobjeda"

Haris Zilić

Željezničar je upisao prva tri gostujuća boda ove sezone, savladali su Slogu Meridian sa 3:0 u utakmici koja je odigrana u Modriči i tako su Plavi izašli iz opasne zone pred derbi protiv Sarajeva.

Kompletan tim je odigrao odlično, a nakon utakmice izjave za SportSport.ba dali su mladi Harun karić i iskusni Semir Štilić koji se danas upisao u strijelce.

"Zadovoljni smo, bio je veliki pritisak, ali namjestili smo glavu, svi igrači. Tu su tri boda, išli smo na pobjedu, vjerovali smo u sebe", rekao je Karić i dodao:

"Dobili smo dosta samopouzdanja protiv jako nezgodnog protivnika koji je navikao na ovaj teren i mislim da ćemo spremni dočekati derbi."

Semir Štilić je naglasio da je ova pojbeda velika, ali i svjestan je da ima još utakmica do kraja sezone.

"Za nas velika pobjeda, nakon toliko proaza u gostima. Hvala Bogu da smo dobro odigrali, pobijedili, okrećemo se narednoj utakmici, znamo da smo u teškoj situaciji", rekao je Štilić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trebala nam je pbojeda pred derbi, idemo se odmoriti, trenirati ovu sedmicu i idemo na pobjedu protiv Sarajeva."

U narednom 26. kolu WWin lige Željezničar u gradskom derbiju dočekuje Sarajevo, a Sloga ima teško gostovanje u Banja Luci kod lidera ekipe Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi