Hasanbegović junak juniora Slobode protiv GOŠK-a

Minimalna pobjeda Tuzlaka

Hasanbegović junak juniora Slobode protiv GOŠK-a

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U okviru 21.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore na Tušnju su se sastale ekipe Slobode i GOŠK-a. Na kraju nova tri boda upisali su domaći fudbaleri rezultatom 1:0 (0:0).

Prvo poluvrijeme proteklo je u odličnoj igri gostiju iz Gabele, koji su koristili svaku grešku domaćeg tima i opasno prijetili iz kontri. Domaći sastav jednostavno nije imao odgovora na igru gostiju, pa se tako prvih 45 minuta završilo rezultatom 0:0.

U nastavku ista meta isto ostojanje. Sloboda pokušava da jalovim napadima dođe u vodstvo, a ekipa GOŠK-a igra zaista sjajno u odbrani i čeka svoju priliku iz kontre. Momenat odluke se desio u 62.minuti kada nakon jedne akcije Hasanbegović Eldin dovodi popularne crveno-crne sa Tušnja u toliko željeno vodstvo.

Poslije početnog vodstva, igra se dosta rasplamsala pa su fudbaleri Slobode imali tri odlične prilike kada su se našli jedan na jedan sa golmanom GOŠK-a Vidanom Pavlovićem, ali maestralnim intervencijama lagano je zaustavljao napadače Slobode.


Mogli su gosti i do poravnanja što svakako nebi bilo ne zasluženo, ali pred sami kraj susreta Puljić je imao veliku priliku, međutim lopta je otišla tik pored gola.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Premijer liga BiH za juniore, 21. kolo:

FK Sloboda - NK GOŠK 1:0 (0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi