Veneto, kanal, gondole i fudbalska romantika: Velikani će brodom putovati na gostovanja

Venezia se vratila u Seriju A

Veneto, kanal, gondole i fudbalska romantika: Velikani će brodom putovati na gostovanja

H. Zilić

Fudbaleri Venezije vratili su se nakon skoro dvije decenije u Seriju A.

Venezija slavi ovaj veliki rezultat obzirom da je klubu ne tako davno prijetilo i ispadanje u Seriju D, četvrti rang takmičenja.

Domaće utakmice bit će specifične za Veneziju.

Naime, velikani poput Milana, Juventusa, Intera... na gostovanje Veneziji morat će jedna dio puta brodom. Razlog je jednostavan, stadion Pierluigi Penzo nalazi se na kanalima Veneta i jedini prilaz je brodom, čamcem ili brodicom. Iza stadiona je mala luka.

Stadion je kapaciteta 7.450 mjesta i u Veneziji su odbili da grade novi, jer ne žele da grad, klub izgube fudbalsku romantiku i svoj identitet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Seriji A su progledali kroz prste i sigurno da će utakmice u kojima Venezije bude igrala imati posebnu dražn.

Veneto, gondole, kanal i fudbalska romantika nakon dvije decenije čekanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi