Hat-trick Selima Žune za novu pobjedu NK Čelik
Zeničani su danas u drugom poluvremenu slomili otpor gradskog rivala, koji se i danas predstavio veoma dobro, ali crno-crveni su trenutno prejaki za ostale timove u ligi ZDK

Zeničanima osma pobjeda u osam odiganih kola

Hat-trick Selima Žune za novu pobjedu NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u okviru 8.kola Kantonalne lige ZDK na Kamberovića polju dočekali tim NK Fortuna iz Zenice. U gradskom derbiju na kraju slavila je ekipa Čelika rezultatom 3:0.

Ovaj meč koji je odigran na glavnom terenu na Kamberovića polju zbog toga što naša seniorska reprezentacija igra svoj meč na Bilinom polju protiv selekcije Nizozemske.

Za Zeničane to je bila prilika da vide mali gradski derbi, a okolo stadiona, te na pruzi skupilo se skoro 1000 gledatelja od čeka većina navijača Čelika, koji su cijeli meč bodrili svoje ljubimce.

Kada je u pitanju prvo poluvrijeme, pravo je čudo šta su se promašili napadači Čelika, posebno Mahmutović i Kolić, nekoliko zicera s par metara nisu uspjeli sprovesti u mrežu, a ono što je išlo u gol sjajno je branio gostujući golman Bujak. Fortuna je imala također jednu veliku šansu preko Huzbašića, koji je mogao kazniti promašaje crno-crvenih, ali sjajno je obranio Adis Nurković. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U drugom dijelu još veća dominacija Čelika, redale su se šanse pred gostujućim golom, a odbrana Fortune je kapitulirala u 60.minuti. Sjajno je po lijevoj strani prošao Besim Kolić, ubacio na peterac, Selim Žuna u trku šutira i pogađa prečku, ali se lopta ponovo odbija do njega i posprema je iza gola Fortune za 1:0 za ekipu Čelika.

Nastavili su se napadi Čelika, a Fortuna je pokušavala iz kontranapada da ugrozi gol Nurkovića. Ništa se nije dešavalo do 75. minute, kada Selim Žuna iz slobodnjaka s više od 20 metara ponovo pogađa za 2:0 za Čelik. U drugom dijelu vrijedi istaći da su oba trenera napravili po pet izmjena. U 90.minuti sjajan prodor rezerviste Davuda Čička, koji je srušen u petercu, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Loptu je u ruke uzeo Fenan Salčinović koji je dao mladom Selimu Žuni da izvede najstrožiju kaznu. Veznjak je pogodio za 3:0 i svoj hat-trick na današnjem meču.

Na kraju zaslužena pobjeda Čelika rezultatom 3:0, čime su zadržali maksimalan učinak nakon osam kola sa svih osam pobjeda na svome kontu. U posljednjem kolu Čelik će "gostovati" Sportingu, još jednom klubu iz Zenice, koji se nakon osam kola nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik: Nurković, Šabić, Muslić, Kovač, Šehić, Žuna, Salkić, Šišić, Piljug, Kolić i Mahmutović. Još su igrali: Salijević, Salčinović, Čičak, Popović i Horić. Trener: Pavle Skočibušić.

Fortuna: Bujak, Tufekčić, Vardo, Pašalić, Pjanić, Kubat, Šarić, Huzbašić, Bajramović, Serdarević i Jusić. Još su igrali: Vardo, Hrustić, Agić, Tarahlija. Trener: Armin Bujak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zivilabosna97
Nadam se da je sad nasim ljudima jasno zasto Milan Djuric nije za reprezentacije Moldavije a kamoli Bosne i Hercegovine i zasto je Edin Dzeko Buggati Chiron u najmanju ruku za njega, Hadzikadunic je vjerovatno najbolji defanzivac i od i do Emira Spahica koji se pojavio u nasoj reprezentaciji i hvala dragom Allahu, Bogovima, roditeljima, menadzerima, Misimovicu sto je izabrao za nas igrati, Darko Todorovic je najveci antitalenat u Europi koji igra za neku seniorsku reprezentaciju (bez Lihtenstajna, San Marina i sl.)
3 7
Fk1921
Hahaha
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi