Hazard: Donio sam odluku o svojoj budućnosti!

Belgijanac 'prelomio'

Hazard: Donio sam odluku o svojoj budućnosti!

Belgijski krilni napadač Eden Hazard glavna je tema transfer špekulacija na Otoku u posljednje vrijeme.

Podsjetimo, Hazardu aktuelni ugovor sa Chelseajem ističe na ljeto 2020. godine pa će Plavci iz Londona morati da ga prodaju ovog ljeta ukoliko ne bude htio produžiti ugovor.

Dobro je poznato da je Hazard silno želio preći u Real Madrid nakon Mundijala u Rusiji, ali na kraju do transfera nije došlo. Trenutno niko ne zna šta je u njegovoj glavi i kakvi su mu planovi za budućnost, a on je u razgovoru za francuski radio RMC otkrio kako je donio odluku.

"Znam šta ću uraditi. Donio sam odluku", kratko je prokomentarisao Hazard.

Podsjetimo, on je i ove sezone uvjerljivo najbolji fudbaler Plavaca sa Stamford Bridge stadiona jer je odigrao 31 meč i postigao 15 golova uz 10 asistencija.

Sarri poručio da Hazard može ići ako želi

O statusu Edena Hazarda govorio je nedavno i menadžer Chelseaja Maurizio Sarri, koji je poručio da njegov najbolji fudbaler može slobodno da ide ako tako odluči.

"Eden Hazard ima 28 godina... Ako želi da ide, onda mislim da bi i trebao da ide", jasan je bio italijanski stručnjak.

Real Madrid traži sljedećeg superstara nakon Cristiana Ronalda, a Eden Hazard se nameće kao najrealnija opcija. Uz to, Hazard je upravo igrač kakvog Real treba kako bi ponovo bio konkurentan Barceloni, pa i Atletico Madridu u borbi za titulu u La Ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Chelsea je već angažovao Christiana Pulišića koji se ekipi pridružuje na ljeto. Mladi Amerikanac je proglašen Hazardovim nasljednikom i ne bi bilo nikakvo čudo da možda već za nekoliko mjeseci preuzme njegovu desetku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi