"Hazard je fantastičan, pratim ga od njegove 16. godine"
EPA

Claude Puel za engleske medije

"Hazard je fantastičan, pratim ga od njegove 16. godine"

E. Ganibegović

Leicesterov trener Claude Puel je prije utakmice sa Chelseajem posebno hvalio Edena Hazarda, za kojeg smatra da je jedan od najboljih igrača u Evropi. 

Šef Lisica je imao priliku da gleda prvi profesionalni debi Hazarda kada je Lille 2007. godine dao priliku 16-godišnjem Belgijancu.

Hazard za Chelsea nastupa od 2012. godine kada je stigao iz redova Lillea, i od tada je osvojio dvije Premier lige.

Odavno se belgijski internacionalac povezuje sa Real Madridom, međutim posljednje informacije govore kako će potpisati novi ugovor sa ekipom iz Londona.

"On može nastaviti sa napretkom. Poslije, ne znam da li će ostati ili otići iz Chelseaja, je li to problem?", rekao je trener Lisica.

"Hazard ima kvalitetu da igra u najvećim klubovima u Evropi. On može napraviti razliku na terenu, tako da je za mene jedan od najboljih igrača u Evropi."

"Tim je oko Edena, pošto je on njihov glavni igrač. Teško ga je zaustaviti jer on na terenu igra na više pozicija."

"Može igrati nešto dalje od gola ili napadača, pa čak se može vratiti i po loptu. Uvijek može napraviti razliku, samo je važno imati dobru strukturu i organizaciju oko njega."

"Fantastičan je igrač i mnogo je pokazao. Ali, imao je istu kvalitetu i sa 16 kada je počeo igrati za prvi tim Lillea."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno da je sada u nekim poljima bolji, međutim uvijek je sjajan u igri. Može uraditi dobar prodor i poslati dobru loptu."

"Eden je fantastičan igrač, ali ne bih ga markirao. Ako se samo koncentriramo na njega, ostali igrači mogu napraviti razliku. Dobar odgovor je uvijek dobar kolektiv sa konkurentnom organizacijom", izjavio je Claude Puel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi