Bit će "u plusu" preko 50 miliona eura: Inter pronašao zamjenu za Hakimija

Bellerin na meti prvaka Italije

Bit će "u plusu" preko 50 miliona eura: Inter pronašao zamjenu za Hakimija

E. Čaušević

Achraf Hakimi je prošle sezone briljirao u dresu Intera, ali čini se da će već ovog ljeta napustiti Meazzu.

Hakimi je u Inter stigao prije godinu dana iz Real Madrida i pokazao se kao veliko pojačanje jer je bio jedan od ponajboljih igrača italijanskog kluba u protekloj sezoni.

Inter je nakon 11 godina čekanja uspio da osvoji Scudetto, ali su se našli u velikim finansijskim problemima zbog čega bi mogli ostati bez nekoliko ključnih igrača ovog ljeta.

Već neko vrijeme se piše da Hakimi sigurno napušta Inter jer čelnici ovog kluba žele zaraditi novac kako bi barem malo spasili stvari, a kako stvari stoje ovaj desni bek karijeru će nastaviti u dresu PSG-a.

Jasno je da Inter mora pronaći zamjenu za Hakimija, a na listi želja kluba s Meazze nalazi se nekoliko fudbalera.

Mediji u Italiji objavili su danas da je Inter počeo pregovore s Arsenalom jer žele dovesti Hectora Bellerina. Španca vide kao dobru zamjenu za Marokanca i bit će zanimljivo vidjeti da li će ga pustiti.

Očekuje se da će Arsenal tražiti oko 20 miliona eura za Bellerina što bi bio odličan posao za Inter s obzirom da će od prodaje Hakimija zaraditi oko 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, ukoliko ne uspiju dovesti Bellerina onda bi alternativa trebao biti Davide Zappacosta iz Chelseaja.

Bellerin je u Arsenal stigao prije deset godina iz Barcelone, te je za londonski klub odigrao 239 utakmica, te je zabio devet golova i dodao 29 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi