Englezi u šoku kada su čuli kako Hector Bellerin priča na španskom jeziku

Mnogima nije jasno zašto su iznenađeni

Englezi u šoku kada su čuli kako Hector Bellerin priča na španskom jeziku

E. Čaušević

Hector Bellerin ljetos je napustio Arsenal nakon deset godina i odlučio se vratiti u Španiju.

Bellerin je u londonski klub stigao još na ljeto 2011. godine iz Barcelone i prošao je omladinsku školu Arsenala, a za prvi tim debitovao je 2014. godine.

Nakon deset godina u Arsenalu ovaj 26-godišnji desni bek odlučio je da napusti Emirates nakon što kod Mikela Artete nije bio zadovoljan minutažom, te se vratio u Španiju gdje je potpisao za Betis.

Bellerin je u Betis došao na posudbu do kraja sezone i moći će potpisati ugovor kao slobodan igrač jer mu ističe saradnja s Arsenalom.

Ovaj desni bek našao se u centru pažnje engleske javnosti nakon izjave koju je dao u nedjelju poslije meča Betis Villarreal. Englezi su iznenađeni kako Bellerin odlično priča španski jezik nakon deset godina koje je proveo na Otoku.

Bellerin priča i engleski jezik odlično i čak je sve šokirao svojim naglaskom po kojem niko ne bi rekao da je rođen van Engleske.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/UtdBreezy/status/1376654906841563143[/twitter]

Iako je rođen Španiji i španski jezik je njegov maternji prije nekoliko godina nije tako tečno pričao ovaj jezik. No, nakon svega šest mjeseci aktivnog pričanja španskog jezika sada zvuči kao da nikada nije napuštao ovu zemlju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špancima nije baš najjasnije zašto je engleska javnost toliko iznenađena što Bellerin dobro priča španski jezik jer je rođen i odrastao je u ovoj zemlji. Ipak, deset godina proveo je u Engleskoj i to je ostavilo traga na njemu što se vidjelo kada je dao intervju po povratku u Španiju.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

svasta
Nemogu da vjerujem da su Englezi toliko glupi a vladaju svijetom!?
3 2
Mangelos
On govori taj jezik, a ne priča. Nepismenjaci.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi