Hercegovac objašnjavao Englezima zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge: "U Bosni su Bosanci"

Svojevremeno je bio odličan igrač

Hercegovac objašnjavao Englezima zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge: "U Bosni su Bosanci"

A. Čaušević

Uopšte nije strana pojava da mnogi sportisti rođeni u Bosni i Hercegovini izaberu da igraju za reprezentacije Hrvatske ili Srbije. 

Nikica Jelavić je ušao u sumrak karijere, trenutno nastupa za Lokomotivu, a u prošlosti je bio sjajan napadač što pokazuje i njegova impresivna karijera.

Rođen u Čapljini, Jelavić je odrastao u Gabeli, karijeru je počeo u GOŠK-u, da bi preko Neretve stigao do Hajduka gdje je doživio potpunu afirmaciju.

Everton je najveći klub u kojem je igrao, a upravo je u razgovoru za stranicu tog kluba dao zanimljiv intervju u kojem je odgovorio i na škakljivo pitanje.

Engleze je zanimalo zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge reprezentacije. Konkretno zašto je Jelavić izabrao kockastu crveno-bijelu umjesto plave boje?

"Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini uglavnom žive Hrvati. U Bosni su Bosanci", kazao je Jelavić i dodao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne možete strancima objasniti kako to radi. Mi smo Hrvati rođeni van Hrvatske".

Jelavić je za Hrvatsku igrao 36 puta, bio je član generacija Vatrenih koji su nastupili na Evropskom prvenstvu 2012. godine te na Mundijalu u Brazilu dvije godine kasnije.

Top Komentari

DamirS
A on rođen u BiH, roditelji mu rođeni u BiH, djed, pradjed....svi rođeni u BiH. I de nam sad objasni odakle to da ste Hrvati. Pa da, jer dijelite istu vjeroispovijest kao ljudi u Hrvatskoj. A po tome su i većina Italijana i Poljaka talođer Hrvati.
106 18
BN78
Čovjek objasnio suštinu,Srbi i Hrvati igraju za zemlje koje vole svim svojim srcem.Za BIH igraju Bošnjaci,i igrači koji su Srbi i Hrvati koji nemaju mjesta u reprezentacijama Srbije i Hrvstske odnosno oni koji su manje kvalitetni a za BIH su odlični igrači.
20 41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi