Fudbalska bajka sa juga Evrope još traje: Klubovi sa Malte imaju trenutno najbolji koeficijent

U tekućoj evropskoj sezoni

Fudbalska bajka sa juga Evrope još traje: Klubovi sa Malte imaju trenutno najbolji koeficijent

H. Zilić

Odigrane su prve utakmice trećeg pretkola UEFA konferencijske lige.

Sa senzacijama nastavili su klubovi sa Malte.

U trećem prektolu Malta ima tri kluba, to su Hibernians, Gzira United i Spartans Hamrun koji je u drugom pretkolu eliminisao Velež.

Interesantno u prvim utakmicama trećeg pretkola svi klubovi sa Malte su ostvarili pozitivne rezultate.

Gzira je u gostima senzacionalno remizirala sa Wolfsbergerom iz Austrije rezultatom 0:0, Spartans je također odigrao dobro na svom terneu protiv Levskog iz Sofije, ali je poražen sa 0:1 dok je Hibernians u gostima kod Rige igrao 1:1.

Dakle, klubovi sa Malte imaju obećavajuće rezultate pred revanš mečeve i šansu da se plasiraju u play off prvi put u historiji.

Sjajni rezultati donijeli su Malti poboljšanje nacionalnog koeficijenta za 2.250, pa sada imaju koeficijent od 7.875 i nalaze se na 45. poziciji, međutim to se drastično može promijeniti u slučaju da neki klub izbori plasman u play off UEFA konferencijske lige. U tom slučaju Malta bi imala koeficijent oko 8.500 što bi ih na tabeli približio i Bosni i Hercegovini čiji nacionalni koeficijent iznosi 9.375, a i to može popraviti Zrinjski ako eliminiše Tobol.

U konačnici, Malta je nakon samo tri pretkola popravila koeficijent za više od 2.000 i po tom pitanju su u vrhu trenutno kada su u pitanju evropski klubovi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Klubovi sa Malte su također popravili lične koeficijente za više od 1.000, pa tako sada Hibernians ima 6.500, Gzira United 6.000, Spartans Hamrun 2.250.

Vidjet ćemo mogu li Maltežani do kraja napraviti jednu od najvećih senzacija u historiji evropskog klupskog fudbala i plasirati se u grupnu fazu UEFA konferencijske lige.

Top Komentari

user1655831611
Prošle sezone su Gibraltar i Armenija dobili prvi tim u grupnoj fazi ikad. Ove sezone će to napraviti Malta i BIH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi