Higuain na korak od PSG-a?

Prvak Francuske želi napadača Napolija

Higuain na korak od PSG-a?

Endin Čaušević

Napadač Napolija, Gonzalo Higuain, imao je fantastičnu sezonu u italijanskoj Seriji A koju je završio kao najbolji strijelac sa 36 golova.

Sjajne partije argentinskog napadača privukle su interes mnogih evropskih klubova, a najveći interes za Higuaina pokazao je PSG. Higuaina čelnici PSG-a vide kao odličnu zamjenu za Zlatana Ibrahimovića koji ove sezone napušta prvaka Francuske.

Prema pisanju italijanskih medija Higuain se nalazi na korak od PSG-a, te se njegov agent nalazi u Parizu kako bi dogovorio uslove ugovora za Argentinca. Nakon toga ostaje da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, a poznato je da Napoli nema namjeru da proda najboljeg fudbalera. Ipak, ukoliko PSG uspije dogovoriti uslove ugovora sa Higuainom sigurno je da im neće biti problem da aktiviraju otkupnu klauzulu argentinskog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi