Kod "kuće" je najslađe: Iznenađujući transfer krajem augusta dolazi iz Italije
FOTO: EPA

Sve je dogovoreno

Kod "kuće" je najslađe: Iznenađujući transfer krajem augusta dolazi iz Italije

Haris Zilić

Iznenađujući transfer smo dobili krajem augusta u evropskom fudbalu. Meksikanac Hrving Lozano (28) napušta italijanski Napoli i vraća se u klub gdje je i eskplodirao i koji može smatrati kao svoj drugi dom.

Nizozemski mediji prenose vijesti da je PSV veoma blizu dovođenja Lozana iz redova Napolija.

Lozano i Napoli imaju ugovor do 2024. godine tako da će aktuelni prvaci Italije zaraditi na meksičkom fudbaleru.

PSV će platiti Npaoliju oko 14 miliona eura, a Lozano bi do kraja sedmice trebao biti na lječničkim pregledima u Eindhovenu.

Prije četiri godine Lozano je upravo iz PSV-a prešao u Napolija za 40 miliona eura, a sada ga PSV vraća za duplu manje jer će proed 14 miliona biti uračunati i određeni bonusi.

Oglasi

Lozano je 2017. godine iz matične Pachuce došao u PSV gdje je odigrao dvije vrhunske sezone što nije promaklo Napolitancima.

Meksikanac je prošle sezone odigrao ukupno 41 utakmicu za Napoli, postigao četiri gola i upisao četiri asistencije, a na startu nove sezone nije bio u planovima, tako da je bilo jasno da napušta jug Italije.

Standardan je reprezentativac Meksika za koji je skupio 64 utakmice i postigao 17 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U četiri sezone provedene u Napoliju ukupno je odigrao 155 utakmica za italijanski klub, postigao 30 golova i upisao 17 asistencija.

U prvom mandatu u PSV-u imao je fenomenalnu statistiku. U dvije sezone u dresu Električara iz Eindhovena skupio je 79 nastupa, upisao 40 golova i 23 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti