Prije nekoliko sedmica je postao živa legenda, sada je sam na ulici i čeka poziv koji ne dolazi

Nostalgična fotografija

Prije nekoliko sedmica je postao živa legenda, sada je sam na ulici i čeka poziv koji ne dolazi

Admin Čaušević

Fudbal ponekad zna biti itekako brutalan i okrutan. Čovjek koji je na kraju sezone postao istinska legenda i ušao u "besmrtnike", sada je odbačen i kao da ne postoji za gazdu kojem je ispunio decenijsku želju. 

Nigdje se ove sezone nije slavilo kao na jugu Italije, nakon 33 godine Napoli je stigao do titule prvaka Serije A i to poprilično superiorno. Ljuti rivali sa bogatog sjevera nisu imali šansi protiv ponosa podno Vezuva.

Na klupi je sjedio Luciano Spalletti, iskusni stručnjak koji je u prošlosti nekoliko puta gubio Scudetta, sada se konačno može pohvaliti da je nekom klubu osigurao italijansku trobojku na dresu.

Spalletti je na opšte iznenađenje na kraju sezone napustio kormilo Napolija. Generalni je dojam da rastanak sa Aureliom De Laruentiisom nije prošao baš najbolje.

"Ako niste uvjereni da dajete ovom klubu sve ono što zaslužuje onda s potpunim pravom morate preispitati odluke. Nije ova ideja tek tako sinula, ona je već jasna i samo je treba objaviti", rekao je Spalletti nakon utakmice protiv Intera i prije nego što je sezona Serije A završena.

Oglasi

"Ništa ne očekujem jer se već sve zna. Sve što je potrebno je zvanična objava. Predsjedniku De Laurentiisu sam rekao sve što sam mu trebao reći i nije bilo nikakvih pregovora. Sve smo riješili", dodao je iskusni stručnjak.

Nekoliko sedmica nakon glamuroznog slavlja kada se tresao cijeli Napulj, Spalletti je fotografisan u pomalo zabrinjavajućoj poziciji, ali i uz malo nostalgije.

Fotografija Luciana Spallettija je ganula sve navijače Napolija

S mobitelom na ruci, kapom na glavi i šorcem Napolija 64-godišnjak je ganuo sve pristalice novog prvaka Italije.

Komentari na društvenim mrežama su takvi da Spalletti još uvijek čeka poziv De Laurentiisa da mu iskaže poštovanje i iskrene čestitke što je Napoliju donio Scudetto.

De Laurentiis slovi za jednog od najkontroverznijih klupskih predsjednika i prigovara mu se da uopšte nema srca i Spalletti nije ni prvi ni posljednji s kojim se nije rastao na najbolji način.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Italijana nešto slično se desilo Carlu Ancelottiju, Gennaru Gattusu, pa i Mauriziju Sarriju.

Inače, De Laurentiis je za novog trenera stavio Rudija Garciju, dok je Spalletti odlučio da uzme sezonu odmora, a jasno je da mu je u mislima i dalje Napoli.

Top Komentari

Sioux1921
Samo na ss mozes procitati ovako glupe naslove
0 0
SamoSiroki
Baš mi ga je žao. Sad će od mirovine živit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi