Historija je ispisana: Kosovo u velikom stilu osiguralo Ligu C!
(Foto: EPA) Reprezentacija Kosova je u duelu sa direktnim konkurentom za prvo mjesto u Grupi 3, Azerbejdžanom, slavila ubjeljivu pobjedu

Arber Zeneli odigrao partiju života

Historija je ispisana: Kosovo u velikom stilu osiguralo Ligu C!

Reprezentacija Kosova je u zadnje kolo Lige D Lige nacija ušla kao prvoplasirana u Grupi 3 (11 bodova) i pobjeda ili remi u večerašnjem duelu sa drugoplasiranim Azerbejdžanom koji je imao dva boda manje donosio joj je plasman u Ligu C.

Kosovo je došlo do pobjede na stadionu Fadilj Vokri u Prištini - i to na kakav način. Reprezentacije Kosova je, naime, na krilima sjajnog Arbera Zenelija razbila Azerbejdžan sa 4:0.

Zeneli je sjajnih golom već u drugoj minuti susreta doveo Kosovo u vodstvo od 1:0, a ovim rezultatom se otišlo i na odmor. Ali onda u nastavku Kosovo razbija reprezentaciju Azerbejdžana.

Zeneli je ponovo lijepo pogodio i u 50. minuti povisio vodstvo domaćih na 2:0, da bi Rrahmani u 61. matirao golmana Azerbejdžana za 3:0.

Arber Zeneli je svoju sjajnu partiju krunisao novim lijepim golom u 76. minuti kada je i kompletirao hat-trick i postavio konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U drugoj utakmici Grupe 3 Lige D Malta i Farski Otoci su remizirali rezultatom 1:1. Selekciju Fraskih Otoka je u 3. minuti u vodstvo doveo Joensen, da bi samo minutu kasnije Corbolan postavio, ispostavilo se, konačnih 1:1.

Kosovo je tako završilo na prvom mjestu u Grupi 3 sa 14 bodova i izborilo plasman u Ligu C, što je svakako najveći uspjeh ove reprezentacije ikada, Azerbejdžan je na kraju bio drugi sa devet bodova, Farski Otoci su treći sa pet, a Malta posljednja sa tri boda.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Nezavisna država Kosovo ! Živio Hašim Tači, živio Ramuš Haradinaj, živio albanski narod Kosova koji se oslobodio srpske tiranije !
52 10
AMKO
Bravo Kosovo uskoro ce sve prosisati i nas i sve ex yu drzave
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi