Historija je ispisana, Luksemburg ima predstavnika u Ligi Evrope!

F91 Dudelange izbacio Cluj u play-offu

Historija je ispisana, Luksemburg ima predstavnika u Ligi Evrope!

Nakon Drite i Legije, F91 Dudelange je u play-offu uspio izbaciti i rumunski Cluj i tako izboriti mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Nakon 2:0 u Luksemburgu, Dudelange je sa 2:3 slavio i u Rumuniji i tako došao do velikog uspjeha.

Dudelange je tako postao prvo klub iz malenog Luksemburga koji će igrati grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

Nakon tvrdog prvog poluvremena na semaforu je stajao rezultat 0:0, a onda u 51. minuti šok za Cluj. Couturier je upislio Sinanija koji pogađa za vodstvo Dudelangea od 0:1.

Cluj je krenuo u napade, ali tri minute kasnije novi šok za domaće pošto Sinani postiže svoj drugi gol za vodstvo gostiju od 0:2. Već tada je Dudelange bio jako blizu grupne faze LE, a Cluj je krenuo na sve ili ništa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Međutim, Dudelange u 78. minuti stiže od velikih 0:3. Strijelac gola je bio Turpel, a asistent Melisse.

Do kraja susreta je Cluj uspio samo uzblažiti poraz u trenucima kada su fudbaleri Dudelangea očigledno već počeli slaviti veliki uspjeh. Tambe je u 85. minuti pogodio za 1:3, dok je Omrani tri minute kasnije postavio konačnih Cluj - F91 Dudelange 2:3.

Top Komentari

Benjamingst
Za koju godinu BiH sa San Marinom I Maltom kubovi bez Grupne faze.... Ako se nesto ne promjeni u nasim klubovima da krenu naprijed.
24 4
elkobh1919
nikakvo cudo...ljudi sredili drzavu sad sredjuju fudbal a do juce im pekari i automehanicari igrali u ovom klubu....mi imamo profesionalce fudbalere hahaa
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi