Hitna sjednica u Barceloni, ali se ne raspravlja samo o sudbini Ernesta Valverdea

Nakon debakla na Anfieldu

Hitna sjednica u Barceloni, ali se ne raspravlja samo o sudbini Ernesta Valverdea

E. Čaušević

Barcelona je drugu godinu zaredom doživjela veliki debakl u Ligi prvaka.

Katalonci su sinoć poraženi s 4:0 u revanšu polufinala od Liverpoola čime su se oprostili od ovog takmičenja iako su u prvoj utakmici slavili na svom terenu s ubjedljivih 3:0.

Barcelona je uspjela da upropasti sve iz prvog meča i odigra jednu od najlošijih utakmica u prethodnim sezonama. Nakon meča na velikom udaru javnosti našao se Ernesto Valverde koji bi nakon svega mogao dobiti otkaz.

Valverde je "preživio" prošle godine kada ih je Roma senzacionalno izbacila iz Lige prvaka, a ukoliko na klupi Blaugrane ostane i nakon sinoćnje blamaže to će zaista biti veliko čudo.

ESPN objavio je prije nekoliko trenutaka da su čelnici Barcelone sazvali hitnu sjednicu na kojoj će glavna tema biti upravo Valverde, te njegov eventualni ostanak na klupi ovog kluba.

No, Valverde neće biti jedina tema već i nekoliko igrača Barce koji će prema svemu sudeći završiti na transfer listi nakon sinoćnjeg poraza protiv Liverpoola.

U prvom redu to se odnosi na Philippea Coutinha koji nije ni sjenka onoga što je pokazivao dok je igrao za Liverpool. ESPN navodi da Coutinho možda broji posljednje dane u Barceloni, ali da će više informacija biti poznato nakon završetka sjednice.

Valverde dao kratak odgovor na pitanje da li će ostati trener Barcelone

Ni sam Valverde ne može da objasni šta se njegovim igračima desilo u Liverpoolu, pa su izgubili s 4:0 i ostali bez finala Lige prvaka.

"Još si međusobno pokušavamo objasniti što se dogodilo. Liverpool je krenuo žestoko od početka kako smo i očekivali, zabili su prvi gol i onda smo mi krenuli napadati. Drugi gol nas je pogodio, bili su agresivni i to nas je uništilo", izjavio je Valverde, pa je dodao:

"Drugi nas je uništio, a onda je došao i treći. Nismo iskoristili šanse koje smo imali, nema izgovora, bili su bolji i pobijedili nas s 4:0".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hoće li ovaj meč odlučiti o Valverdeovoj sudbini u Barceloni? Da li će ostati trener?

"Ne znam kako će to utjecati na moj status, ali kao trener moram preuzeti odgovornost".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Coutinho,Rakitič,Dembele i Suarez.Ovu četvoricu pod hitno prodat ili zamjenit za jednog dobrog napadača koji zna,da se kreče loptom lijevo desno a ne samo ravno kao Suarez i Alba.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti