Saga oko Ivana Perišića se nastavlja: Dan D (ni)je blizu! Posljednje riječi su zakomplikovale enigmu
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Karoglan je dao odgovor na pitanje koje sve zanima

Saga oko Ivana Perišića se nastavlja: Dan D (ni)je blizu! Posljednje riječi su zakomplikovale enigmu

Admin Čaušević

Ivan Perišić je već neko vrijeme u rosteru za utakmice, ali još uvijek nije dobio priliku za igru. Trener Hajduka Mislav Karoglan je pred derbi sa Dinamom ponovo dobio isto pitanje uz zagonetan odgovor.

Moglo bi se reći da je iza Perišić desetak turbulentnih dana. Sve je počelo odlukom da ne putuje sa reprezentacijom Hrvatske na mečeve u Egipat te se vrati u Split te nastavi sa oporavkom i treningom.

Hrvatski mediji su razglasili kako se situacija oko povratka na teren zakomplikovala te da je došlo do komplikacija u samom oporavku, odnosno da ne može ispraviti koljeno sto posto.

Čak se i pričalo da tek sada slijedi najteži period za Perišića i prava borba sa oporavkom. Ipak, posljednjih dana iskusni krilni fudbaler je uredno trenirao sa prvim timom.

Hajduk u subotu na Poljudu dočekuje Dinamo u možda i ključnom meču za titulu, pa nije iznenađenje što je Karoglana na press konferenciji dočekalo pitanje o Perišiću i da li će zaigrati.

Trener splitskog kluba je bio poprilično zagonetan te nije dao korektan odgovor da li će legendarni Vatreni kojeg Poljud silno iščekuje zaigrati sutra ili neki drugi put.

Oglasi

"Ivan je s nama, trenira. Uključio se u timske treninge. Odluku ćemo donijeti kada bude optimalnije za sve nas. Vidjet ćemo da li će to biti sutra ili neki drugi put", rekao je Karoglan.

Nagađa se kako je Perišić ubrzao svoj oporavak od silne želje da što prije zaigra za Hajduk te je na taj način praktično sam ugrozio povratak na teren.

Još na predstavljanju je najavljeno da će se bivši fudbaler Bayerna i Intera na teren vratiti sredinom aprila, odnosno da će propustiti ključne derbije protiv Dinama i Rijeke.

Međutim, kako je posljednjih sedmica u protokolu za utakmice navijači Splićana su se ponadali da će Perišića na terenu vidjeti ranije od očekivanog, ali to do sada nije bio slučaj.

S obzirom na značaj utakmica, ali i jake fizičke napore teško je vjerovati da će Perišić prve minute u dresu Hajduka dobiti protiv Dinama iako je za pretpostaviti da u njemu gori želja da zaigra.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Predstojećeg ljeta se igra i Evropsko prvenstvo pa je možda i kontinentalni turnir jedan do razloga zašto Perišić mora razmišljati na duže staze jer mu sigurno nije u cilju da propusti takmičenje u Njemačkoj.

Selektor Zlatko Dalić je jasno poručio da računa na 35-godišnjaka za Euro bez obzira što je povrijeđen već duži period. Možda je EP za Perišića posljednje veliko takmičenje u karijeri i ne bi valjalo da ga propusti zbog povrede.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi