Poraz od Rijeke pao u zaborav jer je Split jutros žestoko uzdrmala loša vijest za Marka Livaju
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Napadač Hajduka povrijeđen

Poraz od Rijeke pao u zaborav jer je Split jutros žestoko uzdrmala loša vijest za Marka Livaju

Endin Čaušević

Hajduk je sinoć na Poljudu doživio težak poraz od Rijeke (1:2) zbog kojeg je upravo od kluba s Rujevice izgubio prvo mjesto na tabeli. No, jutros stižu još lošije vijesti za klub iz Splita jer je poznato koliko mečeva će najmanje propustiti Marko Livaja koji se povrijedio u Jadranskom derbiju.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu na Poljudu koji je još jednom bio pun kao šibica, te su domaći već u 15. minuti poveli sa 1:0 kada je Livaja šutirao glavom, a lopta je pogodila Pukštasa i završila u mreži Rijeke.

Nakon prvog poluvremena navijači Hajduka su bili u euforiji i na Poljudu je vladala sjajna atmosfera, ali u nastavku meča nastao je totalni muk kada je Rijeka uspjela da preokrene.

Obregon je u 55. minuti uspio sjajno da pogodi mrežu Hajduka za 1:1, dok je 20 minuta kasnije Selahi zatresao mrežu domaćeg tima za potpuni preokret Rijeke i veliku pobjedu kluba s Rujevice.

Rijeka je pobjedom u Splitu preuzela prvo mjesto na tabeli iako imaju oba tima po 41 osvojen bod. Međutim, poraz u Jadranskom derbiju pao je već jutros u zaborav nakon loših vijesti vezanih za Livaju.

Oglasi

Najbolji igrač Hajduka sinoć je u samom finišu morao da napusti teren jer se povrijedio nakon duela s jednim igračem Rijeke. Livaja je uz pomoć doktorskog tima otišao na klupu, a Hajduk nije više imao prava na izmjenu.

Već tada je bilo jasno da je Livajina povreda ozbiljnije prirode i da je povrijedio zglob koji ga je i ranije mučio. Prve informacije nisu baš optimistične jer će Livaja van terena biti najmanje tri sedmice.

To znači da će Hajduk bez svog napadača biti najmanje na tri naredne prvenstvene utakmice. Naime, Livaja će prema svemu sudeći sigurno propustiti gostovanje u Osijeku, meč na Poljudu protiv Slaven Belupa i gostovanje ekipi Rudeša.

Hajduk će u najboljem slučaju biti bez Livaje u tim okršajima, ali postoji strah da je povreda i ozbiljnija i da će odsustvo napadača biti i duže, a to će se znati nakon što on danas odradi detaljnje ljekarske preglede.

Oglasi

Za Splićane je ovo ogroman udarac pred derbi u Osijeku u kojem će Hajduk biti itekako oslabljen. Pored Livaje u ovom susretu neće biti Sigure i Sahitija zbog žutih kartona, a problema s povredama imaju Moufi i Pukštas koji bi trebali biti spremni za ovu utakmicu.

Ukoliko Livajina povreda bude teže priorde onda bi mogao propustiti dvomeč protiv Varaždina koji Hajduk igra u sklopu prvenstva i Kupa Hrvatske.

Livaja je u dosadašnjem dijelu sezone SuperSport HNL-a na 19 mečeva dao sedam golova i dodao je još četiri asistencije.

Rijeka je s 41 bodom prva na tabeli zbog bolje gol razlike i međusobnog duela. No, ovaj rezultat vraća i Dinamo u igru za titulu jer zagrebački klub je treći sa četiri boda i utakmicom manje u odnosu na Rijeku i Hajduk.

Oglasi

Ništa nije kako se čini: Otkrivena nekom sočna, a nekom gorka pozadina Brekalovog transfera u Hajduk

Hajduk je u popodevnim satima ozvaničio transfer Josipa Brekala. Krilni fudbaler na Poljud stiže iz Fiorentine i to na šestomjesečnu posudbu i preostaje da se vidi kako će se snaći u ekipi Mislava Karoglana.

Za kratko vrijeme Hajduk je dobio tri sjajna fudbalera na lijevom krilo. Prvo je stigao Laszlo Kleinheisler, zatim Ivan Perišić, a kao i posljednji Josip Brekalo. Jasno za trojicu u startnoj postavi neće biti mjesta.

Tako će Karoglan biti na pravim mukama koje igrače koristiti pogotovo u finišu sezone kada se od povrede oporavi Perišić. Međutim, to je svakako glavobolja za trenera Hajduka.

I dok su dolasci Kleinheisler i Perišića na mjestu, dovođenje Brekala je iznenađenje za sve, pa i same navijače Hajduka s obzirom šta se sve dešavalo.

Šta je pozadina Brekalovog transfera u Hajduk? Na dan kada je ozvaničen transfer italijanski mediji su se raspisali da je glavni razlog njegova supruga.

Oglasi

Naime, Dominika Brekalo je trudna i treba se poroditi u junu. Upravo je ona insistirala na povratku u Hrvatsku zbog čega se krilni fudbaler okrenuo Hajduku.

Za navijače Hajduka dolazak Brekala je svakako sočnog okusa, dok su Dinamovci morali popiti gorku pilulu jer su ostali bez igrača kojeg su praktično već bili doveli.

Koliko su zapravo kivne pristalice Modrih najbolje svjedoče grafiti u blizini Brekalovog doma u Zagrebu gdje je povremeni Vatreni prozvan izdajicom.

Ove informacije stižu na dan kada je Brekalo i zvanično postao član Hajduka nakon što je pred nedjeljni duel sa Rijekom i zvanično predstavljen na Poljudu.

"Moja porodica mi je u svemu ovome velika podrška, svi stoje iza mene, ja sam jako sretan i imam sve riječi hvale za ljude u Hajduku kako su me prihvatili i reagirali na ovu situaciju. Na meni je da se odužim i pokažem na terenu što mogu."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Posebno me se dojmio jučerašnji doček na Poljudu. Za jednog dečka iz Zagreba je to malo neobično, ali uvijek sam imao veliki respekt prema ovom klubu", rekao je 25-godišnjak.

Sreća u nesreći za Brekala je da u dresu Hajduka neće gostovati na Maskimiru, barem ne u prvenstvenim ogledima pošto se sljedeći duel igra na Poljudu i to 30. marta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi