Totalna panika u Splitu zbog Marka Livaje, svi se pitaju istu stvar, u centru pažnje i Bosanac!
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Hajduk za vikend gostuje u Osijeku

Totalna panika u Splitu zbog Marka Livaje, svi se pitaju istu stvar, u centru pažnje i Bosanac!

Endin Čaušević

Hajduk je proteklog vikenda doživio težak poraz na Poljudu u Jadranskom derbiju od Rijeke (1:2) i izgubio je lidersku poziciju u SuperSport HNL-u. No, mnogo gora vijest za Splićane je povreda Marka Livaje, a na kraju se u centru priče našao i jedan Bosanac i Hercegovac.

Hajduk je drugi dio sezone u prvenstvu otvorio pred prepunim Poljudom okršajem protiv Rijeke, ali su navijači na kraju razočarani napustili stadion jer je domaći tim nakon preokreta poražen sa 2:1.

Nakon prvog poluvremena Hajduk je vodio sa 1:0, ali je Rijeka u drugom dijelu napravila veliki preokret i došla do pobjede. Klub s Rujevice se bodovno izjednačio s Hajdukom na tabeli, ali je zbog boljeg međusobnog omjera i gol-razlike preuzeo lidersku poziciju.

Međutim, pored poraza od Rijeke za Hajduk su uslijedile još gore vijesti jer se povrijedio najbolji igrač ovog tima Marko Livaja koji je jedva odšepao do klupe splitskog kluba u samom finišu utakmice.

Livaja je povrijedio zglob noge koji ga je i ranije mučio, te je već sada jasno da će van terena biti najmanje tri sedmice, te da će Hajduk u naredne tri utakmice biti bez svog najboljeg igrača.

Oglasi

U Splitu zbog toga vlada veliki strah jer od Livajinog povratka u Hajduk bez ovog napadača u sastavu klub s Poljuda slavio je u tek dvije utakmice što pred gostovanje Osijeku uopšte nije obećavajuće.

Bez Livaje proteklih sezona Hajduk je uspio da pobijedi tek Rudeš i četveroligaša Tehničara iz Cvetkovca. Hajduk već za vikend gostuje u Osijeku, a svi se pitaju koga će trener Mislav Karoglan gurnuti u prvi plan da zamijeni Livaju.

Hrvatski mediji pišu da Karoglan na stolu ima tri opcije, a među njima je i mladi fudbaler iz Bosne i Hercegovine.

Tako bi u naredni mečevima u napadu Hajduka mogli da zaigraju Aleksandar Trajkovski koji je i ranije mijenjao Livaju ili iskusni Nikola Kalinić koji se vratio na teren i mogao bi se naći u početnoj postavi.

Oglasi

Treća opcija je, kako pišu mediji u Hrvatskoj, mladi bh. napadač Filip Čuić koji je najspremniji od navedenih igrača, ali jasno je da ovom 20-godišnjaku nedostaje iskustva u velikim utakmicama.

Tako da će Karoglan sigurno prvenstveno birati između Trajkovskog i Kalinića, no i Čuić je ranije pokazao da itekako zaslužuje priliku. No, da li će ona doći u narednim mečevima ostaje nam da vidimo.

Inače, Livaja će pored gostovanja Osijeku propustiti sigurno meč u Splitu protiv Slaven Belupa, te gostovanje ekipi Rudeša.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Čuić je inače ponika u Tomislav, ali je još kao omladinac otišao u Dugopolje i zatim Hajduk. Igra za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nedavno su se pojavile priče da bi mogao zaigrati za Hrvatsku.

Riječ je o veoma talentovanom i perspektivnom napadaču koji je u dosadašnjem dijelu sezona za Hajduk upisao četiri nastupa.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Bolje ce igrati bez njega, pogotovo u derbi utakmicama, to se vidjelo i protiv Rijeke, gdje se nije vidio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi