Sopić sa Rijekom sve gazi, ali sada je dobio lekciju od 'sedme sile': Postoje samo glupi odgovori..

I jučer je imao pravi šou poslije pobjede u Kupu

Sopić sa Rijekom sve gazi, ali sada je dobio lekciju od 'sedme sile': Postoje samo glupi odgovori..

Samir Mlaćo

Rijeka igra sjajno u prvenstvu, ali i Kupu Hrvatske.

Riječani su lideri, te mnogi vjeruju da će na kraju sigurno biti prvaci. Sinoć su saznali da će u finalu Kupa igrati protiv Dinama, a upravo Dinamo je i glavni konkurent u borbi za prvaka.

Željko Sopić dobija brojne pohvale za svaki pristup utakmici, rezultati sve govore, a posebno su zanimljive press konferencije. Sopić je vrlo često u centru pažnje, a jučer je i sam prekinuo press konferenciju.

Naime, na pitanje da za vikend igra protiv Hajduka odgovorio je.

"Ma slijedi mi benzinska, kakav Hajduk! Hajduk prvo igra protiv Dinama. Nemam nikakav komentar. Bedasta pitanja, ništa. To je to, doviđenja'', kazao je Sopić i 'nestao'.

Oglasi

Novinari su svakako bili razočarani, ali ostali i uskraćeni za odgovor, ali to nije prvi put ove sezone da Sopić nerijetko kroji i 'pravila' na press konferencijama.

Na pitanje da njegov tim ide na pobjedu, te da je taktika postići gol više, odgovorio je.

"Obično ja najavljujem na svakoj press konferenciji da ćemo se povući i čekati što će oni napraviti. Sada je ovo nova taktika. Ovaj put ćemo ići na pobjedu. Dugo niste stavili neku glupost u naslov pa slobodno stavite da ovaj put idemo na pobjedu", rekao je tada Sopić.

Nakon jednog od duela sa Dinamom na pitanje da li je zadovoljan, odgovorio je.

"Ne, nisam. Kaj trebam na engleskom reći?".

Oglasi

Sve to naljutilo je Udruženje sportskih novinara u Hrvatskoj i oni su danas izdali saopštenje. Smatraju da se Sopić 'istresa' na novinare i da mora pristojno davati izjave.

"Rijeka je hit ove sezone, vodeća na ljestvici hrvatskog nogometnog prvenstva nakon Uskrsa te finalist Kupa, ali umjesto pozitive koju emitira momčad te većina pristalica kluba iz Grada koji teče jedna osoba iz tjedna u tjedan isijava samo ljutnju i bijes. Opravdano na stanje nekih travnjaka u HNL-u, ali potpuno neopravdano na predstavnike javnosti, novinare.

Od benignog „što ne vidite da sam sretan“ ili „možda su novinari treneri pa znaju bolje od mene“, preko „lupetanja i štrikanja“, do „gluposti u naslovima“ ili „proučavanja aplikacija da se nauči taktika“...Treneru Rijeke je teško reći da nije u pravu kad apelira na okretanje glave nadležnih na teške terene, zastarjele travnjake na nekim stadionima, ali otresanje na novinare na gotovo svakoj konferenciji za medije te na reportere medijske kuće koja ima TV-prava za HNL, dakle kojima je dužan po ugovoru pristojno dati izjavu - govori više o Željku Sopiću nego o novinarima, koliko god „glupi i nepripremljeni“ bili. A oni na koje se obrecnuo su – i te kako pripremljeni i nisu glupi", naveli su između ostalog u saopštenju.

Najavili su i brojne druge slučajeve gdje su novinari bili 'meta' Sopića.

Oglasi

"Stradao je kolega Dameo Ramić-Kovačić s Hrvatskog radija – „da ti kažem na engleskom“, dopisnik SN iz Rijeke, Siniša Lončar – „ne, krenut ćemo igrati od 17. minute“, treneri analitičari Toplak i Magić – „nek' si kupe aplikaciju, tamo su im sustavi igre“, a posebno degutantan i mizogin bio je ispad prema Valentini Miletić – „da pratite nogomet!“. U srijedu, nakon pobjede u polufinalu Kupa, obrušio se na mladog komentatora Matka Mihaljevića – „fuj, glupa pitanja“.

Vrijedi spomenuti da je Kranjčevićevoj novinar Mihaljević, uz još dva svjedoka situacije, dočekao trenera Sopića, zajedno su krenuli prema poziciji za razgovor, Matko mu je rekao što će ga pitati - odgovor je bio – „pucaj, nema problema“, ali kad se upalila lampica za 'live' slijedio je novi ispad.Postoji još jedna zajednička karakteristika svih prozvanih i ponižavanih novinara - svi su mladi i iznimno pristojni, dobrohotni, te baš ničim nisu “zaslužili” Sopićeve verbalne ispade".

Na kraju saopštenja su ga pozvali da bude korektan i profesionalno se ponaša prema novinarima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Željko Sopić ne bi smio zaboraviti da ljudi s mikrofonom nasuprot njemu samo rade svoj posao, kao što i on obavlja posao trenera. I da ne postoje glupa pitanja, već samo glupi odgovori. Molimo stoga ovim putem da se prema novinarima ponaša korektno i s poštovanjem, kao što se i oni prema njemu ponašaju".

Rijeka naredni meč igra u nedjelju protiv Hajduka, biće to veliki derbi i jako bitan meč za oba tima. Biće zanimljivo ispratiti kako će se ponašati Sopić uoči meča na press konferenciji, ali i poslije ovog derbija koji može mnogo toga odlučiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi