Sopić je 'hladan', ali morao se naljutiti: "Nova taktika, idemo na pobjedu, napadamo od 18. minute"

Rijeka je lider, suvereno gazi rivale, no na pressicama je itekako zanimljivo

Sopić je 'hladan', ali morao se naljutiti: "Nova taktika, idemo na pobjedu, napadamo od 18. minute"

S. Mlaćo

Trener Rijeke Željko Sopić zaista radi sjajan posao na klupi svog tima i Rijeka je trenutno lider na tablici HNL-a.

Za vikend su bez problema nadigrali Osijek (3:0), a prije navedene utakmice Sopić je sve nasmijao na press konferenciji.

Naljutio ga jedan od novinara koji mu je kazao: "Sami ste rekli, taktika je pobijediti, zabiti gol više...".

"Obično ja najavljujem na svakoj press konferenciji da ćemo se povući i čekati što će oni napraviti. Sada je ovo nova taktika. Ovaj put ćemo ići na pobjedu. Dugo niste stavili neku glupost u naslov pa slobodno stavite da ovaj put idemo na pobjedu.

Napad od prve minute? Ne, od 17., ovaj put od 17. minute. Cijelu sedmicu smo radili da krenemo od 17. minute, čak mislim na prelasku u 18. minutu da krenemo napasti Osijek. Dotad ćemo biti u kabini", rekao je Sopić.

Sopić je naravno bio ironičan, ali očigledno da ga je iritiralo pitanje jednog od novinara, pa je video brzo postao hit.

Oglasi

Ipak, na kraju ga to nije poremetilo, Rijeka je opet slavila i drži lidersku poziciju, no bitka se nastavlja.

Sopić je i nedavno imao veoma zanimljivu izjavu. Pred susretom sa Varaždinom je dobio pitanje da li njegova ekipa ima pritisak, jer su tri boda imperativ.

"Zašto će biti nervoza? Zašto? Onda napišite da će biti... Zašto nije nervoza zbog rata u Ukrajini ili zbog toga što Palestince ubijaju u Gazi... Ne razumijem... Mene sudije ne zanimaju, stvarno me ne zanima. Profulana je tema, nemojte me to pitati. Ne zanima me to, imaju institucije i trebaju da riješe neke stvari.

Neće u Rijeci ulica birati trenera, tako je u svemu. Tako je u politici i svemu. Ako ćemo o nogometu, možemo pričati", rekao je tada trener Rijeke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Rijeka iam 56 bodova na svom kontu, Hajduk je na 55, a Dinamo na 51. Rijeka će za vikend u goste Slaven Belupu i tražit će nova tri boda, dok Hajduk dočekuje često neugodnu Lokomotivu.

Dinamo igra revanš protiv PAOK-a sredinom sedmice, a zatim gostuje slabašnom Rudešu koji je već siguran putnik u niži rang.

Top Komentari

pero98
Sopa povedi nas. Ff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi