Brodolom u Rijeci izmamio omsijeh na lica navijača Dinama i Hajduka
Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Zanimljiv meč u HNL-u

Brodolom u Rijeci izmamio omsijeh na lica navijača Dinama i Hajduka

H. Zilić

Pomalo nevjerovatan rezultat nam stiže iz HNL-a. Rijeka je u 18. kolu ugostila Slaven Belupo i izgubila korak u utrci sa Hajdukom i Dinamom za vrh tabele.

Riječani ne samo da su izgubili korak nego su se večeras propisno obrukali jer su gosti iz Koprivnice slavili sa 4:2, a moglo je biti i gore po domaćine.

U prvom poluvremenu jedan pogodak i to u mreži Rijeke. U drugoj minuti sudijske nadoknade vremena za 0:1 pogodio je Štrkalj.

Nastavak donosi zatišje pred buru sve do 70. minute, a onda novi šok za Rijeku. Mioč je iskoristio asistenciju Štrkalja i pogodio za 0:2.

U tim momentima domaći fudbaleri su bili izgubljeni što gosti korsite u 76. minuti, Bosec asistira Caimacovu koji pogađa za velikih 0:3.

Oglasi

Rijeka znake života daje u 78. minuti Ivanović je smanjio na 1:3.

Ipak to je sve trajalo kratkog daha, gosti ponovo na scenu stupaju u 85. minuti, Caimacov je sada bio asistent, a Hoxha strijelac za 1:4. Konačnih 2:4 postavlja Obregon u 89. minuti utakmice.

Hajduk ostaje lider sa 40 bodova iz 18 utakmica, Dinamo je drugi sa 33 boda iz 16 odigranih utakmica, a Rijeka je sada trećeplasirana sa 32 boda iz 17 odigranih utakmica.

Slaven Belupo se večerašnjim trijumfom skočio na šestu poziciju i sada imaju 20 osvojenih bodova u 18 odigranih susreta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 18. kolo:

Rijeka - Slaven Belupo 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi