Još jedan federalni prvoligaš ostao bez trenera

Potvrđeno

Još jedan federalni prvoligaš ostao bez trenera

S. Mlaćo
Nakon što su se jučer razišli FK Budućnost i Milenko Bošnjaković još jedan federalni prvoligaš ostao je bez trenera.

Naime, Zlatko Čondić nije više trener HNK Tomislav nakon lošeg otvaranja sezone, potvrđeno je za SportSport.ba.

To je i zvanično potvrđeno, a uskoro će federalni prvoligaš iz Tomislavgrada potvrditi ime njegovog nasljednika.

Tomislav je u ligi ostao nakon istupanja HNK Orašje, a u prvom kolu je poražen u gostima kod Rudara iz Kaknja 3:1.

U subotu je dočekao Bratstvo i upisao poraz od 3:0.

Prve bodove će tražiti protiv Gradine u Srebreniku za vikend.

Oglasi

Podsjetimo, iz FK Budućnost jučer su potvrdili rastanak sa Bošnjakovićem koji je podnio ostavku nakon remija sa Zvijezdom.

“Fudbal. Najvažnija sporedna stvar na svijetu. Sa sobom nosi mnoštvo uspona, mnoštvo padova, lijepih i manje lijepih trenutaka. Zbog svega toga danas ga gledaju milijarde ljudi širom svijeta. Od danas Milenko Bošnjaković svojom odlukom nije više šef stručnog štaba FK Budućnost Banovići.

Neizmjerno smo zahvalni Milenku na svemu, preuzeo je ekipu kada bi slabo ko imao "herca" za to, podigao nas na jedan viši nivo. Svojim stručnim, moralnim i prije svega ljudskim kvalitetama od ekipe koja je na gostovanja odlazila "onako" i da primi što manje golova napravio je ekipu ratnika koja je danas protivnik kojeg respektuju i gosti i domaćini.

Za Milenka smo uvijek imali i uvijek ćemo imati samo riječi hvale.  Moglo bi se pisati još što šta, ali skratit ćemo. Veliko HVALA u ime FK Budućnost Banovići na svemu što ste učinili u prethodnoj godini za naš klub.

Jednom zeleno-crni uvijek zeleno-crni. A fudbal i njegova nepredvidivost nam daju nadu da će nam se možda ponovo putevi ukrstiti...“, stoji u objavi Banovićana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije poznato ko će na klupu Budućnosti, a navodno je u igri par imena.

Budućnost u narednom kolu za vikend gostuje NK Travnik na Piroti.

Top Komentari

zilan66
Milenko,mileko,milenkoooo,kukaviceeee.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi