Hodžić: Sa tri boda nastaviti trku za prvo mjesto

Zamijenit će na golu Vukova Dejana Bandovića

Hodžić: Sa tri boda nastaviti trku za prvo mjesto

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika sutra će odigrati susret sa ekipom Igmana iz Konjica u okviru 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Vukovi su apsolutni favorit u ovoj utakmici u kojoj žele osvojiti sva tri boda i napraviti dodatni pritisak na ekipe Zvijezdu koja se nalazi na čelu tabele.

Dejan Bandović je u duelu sa Čapljinom 'zaradio' treći žuti karton, pa će na gol protiv ekipe iz Konjica iskusni Ibro Hodžić, koji je govorio o predstojećem susretu.

"Ekipa se pripremala za susret protiv Igmana kao i za svaku drugu utakmicu. Iako nam malo uslovi otežavaju rad, s obzirom na snijeg i minuse koji su tokom cijele sedmice bili u našem gradu, ali svi su u trenažnom procesu na koga trener računa i to je svakako dobro po nas kao ekipu".

U prethodnom kolu ste savladali ekipu Čapljine može se reći prilično lako.

"Pa možda konačan rezultat od 0:3 govori tako, ali je bilo šansi na obje strane tokom čitave utakmice i na kraju smo uspjeli upisati tri boda na neugodnom gostovanju u Čapljini. U posljednje tri godine ovo je Čapljini tek treći domaći poraz, što dovoljno govori o tome koliko su neugodni na domaćem terenu".

Na Otoku stiže Igman, ekipa iz donjeg dijela tabele, ali svakako veliki dužnik iz jesenjeg dijela kada su vas savladali u Konjicu u trećem kolu. Očekivanja?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Dolazi ekipa Igmana iz Konjica koja je u prva dva kola pokazala da su se vrlo dobro spremili i kvalitetno ušli u proljetni dio prvenstva, ali mi ćemo dati sve od sebe da bodovi ostanu u Sarajevu i da nastavimo trku za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

Susret između Olimpika i Igmana igra se sutra (subota) od 15:30 sati na stadionu Otoka, a glavni sudija ovog susreta je Ibrahimkadić Ismet (Tešanj), dok su njegovi pomoćnici Budimlić Zlatko (Bihać) i Grebenar Marko (Livno).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi