Njemačka tone, a kriv im je - Guardiola!
Guardiola je svoju filozofiju doveo i u Njemačku kada je trenirao Bayern, a bivši reprezentativac Njemačke smatra da je upravo njegov stil poremetio koncept igre bivšeg svjetskog prvaka

"To je sve Pepova krivica"

Njemačka tone, a kriv im je - Guardiola!

Edmir Škorić

Njemačka nogometna reprezentacija ispala je u B-ligu Lige nacija i za dvije godine igrat će u onom drugom razredu najkvalitetniji evropskih selekcija.

Njemačka je na Mundijalu u Rusiji ispala u grupnoj fazi i to je bio nagovještaj krize koja je kasnije nastavljena i u mečevima Lige nacija i koja ne popušta nekadašnjeg svjetskog prvaka.

Do prije kojju godinu Elfu nije niko mogao da parira, a i ako tim nije doživio ogromne promjene u igračkom kadru, selektor također ostao isti, rezultati su doslovno u rangu nekih prosječnih selekcija.

Šta se desilo Njemačkoj?

"To je Pepova krivica. On nas je iznenadio rekavši da je za pobjeđivanje dovoljno 75 posjeda. Ali nije. U nogometu je rezultat mnogo važniji od kontrole. Kontrola lopte nije dovoljna za pobjedu", kazao je Hans Peter Briegel, bivši reprezentativac Njemačke, koji dodaje:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Francuska je pokazala demonstraciju svjetskog prvaka. Možete pobjeđivati i povratkom na tradicionalni način igranja. Najvažnija stvar nije dobra igra, rezultati su ključni. Mada, mislim da je ovo kod nas samo prolazna kriza, nije ni prvi put, vjerovatno ni posljednji da uđemo u lošu seriju".

U 2018. godini Njemačka je odigrala 12 utakmica, od čega je šest puta poražea, dva puta je remizirala i ostvarila je samo četiri pobjede. Narednu utakmicu igra danas protiv Holandije u Ligi nacija, ali već je jasno da je ispala u niži rang.

Top Komentari

amkobr
jah, kada ne ide Bajernu to se odrazi na Elf . Oni će se vratiti na vrh jer su to Nijemci
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi