Selektor Mađarske nakon poraza na Poljudu: Navijači ovo neće razumjeti...

Hrvatska je lagano stigla do pobjede

Selektor Mađarske nakon poraza na Poljudu: Navijači ovo neće razumjeti...

Reprezentacija Hrvatske je sinoć na Poljudu odigrala meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske i slavila pobjedu rezultatom 3:0.

Mađari su odigrali užasno prvo poluvrijeme, napravili niz amaterskih grešaka i na kraju pognutih glava napustili Poljud.

Selektor Mađarske Marco Rossi je nakon utakmice imao šta reći o predstavi svojih izabranika.

"Moja ekipa nije došla na utakmicu, samo sam čekao kraj kada smo ostali sa igračem manje. Igrali smo kao zečevi, nismo bili odgovorni... Ne sjećam se više koliko, ali smo napravili sigurno pet-šest grešaka i dali Hrvatskoj priliku za golove. Očigledno je da su moji igrači bili pod pritiskom, ali predavali smo loptu protivniku i prije pritiska, previše grešaka smo napravili, odigrali smo najgoru utakmicu od kada sam ja selektor", izjavio je Rossi nakon utakmice, pa nastavio:

"Protivnik je poptuno drugi nivo od nas, ali način na koji smo izgubili navijači neće razumjeti. Da smo igrali, borili se i izgubili, to bi bilo drugačije. Neću tražiti krivca, ja sam kapetan svog broda i svi snosimo jednaku odgovornost. Ne znam čega se trebaju bojati - navijača? Pa ne igraju navijači. Pritiska? Pa, Modrić je bio 30 metara daleko od gola kada je krenuo pritisak, bilo je vremena za bolju odluku".

"Kako smo izgubiti iz Hrvatske 3:0, izgubila je i Slovačka 4:0, ali ne ovako, na ovaj način. Atmosfera u svlačionici je kao na sahrani, slično je bilo i protiv Slovačke, al protiv Slovačke smo igrali, a večeras nismo. Ali za prolivenim mlijekom se ne smije plakati, moramo ići dalje", poručio je Rossi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mađarska je sada treća u Grupi E sa devet bodova, bodom manje od drugoplasirane Slovačke. Hrvatska je prva sa utakmicom više u odnosu na Mađare i Slovake i 13 osvojenih bodova.

"Kako smo igrali i kako smo izgledali, teško je vjerovati da ćemo se plasirati dalje. Ne moramo gledati druge i kako su drugi igrali i osvajali bodove, nego sebe. Moramo vidjeti koje smo mi greške pravili, greške kakve se ne dešavaju ni ekipama iz trećeg ranga. A za tri dana moramo igrati protiv Azerbejdžana", poručio je selektor Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi