Holandski sudac je sinoć isključio Pjanića, ali to je ništa šta je jedne noći uradio Željezničaru

Manijaci ga se dobro sjećaju

Holandski sudac je sinoć isključio Pjanića, ali to je ništa šta je jedne noći uradio Željezničaru

Holandski sudac Danny Makkelie sinoć je po nekim mišljenjima oštetio našu reprezentaciju jer je u drugom poluvremenu susreta protiv Grčke dodijelio direktan crveni karton Miralemu Pjaniću.

Naš tim je u tim trenucima vodio sa 2:1, ali do kraja nije izdržao pa je primio gol u 85. minuti kojim je izgubio dva boda.

Ipak, to nije jedini meč po kojem pamtimo ovog Holanđanina, jer su ga navijači Željezničara dobro zapamtili 2012. godine kada je sudio revanš susret kvalifikacija za Ligu prvaka između njihovog tima i Maribora.

Tada je Željezničar susret na Koševu izgubio sa 2:1 i ispao iz Lige prvaka, a Plavi su meč okončali sa samo osam igrača jer je Holanđanin put u svlačionicu prije kraja susreta pokazao Benjaminu Čoliću, Srđanu Staniću i Muameru Svraki. Osim pomenuta tri crvena kartona, Plavi su tada dobili i devet žutih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon svega možemo se samo nadati da Makkelie u budućnosti neće suditi susrete naših timova ili reprezentacije, ako ništa zbog loše sreće koju nam donosi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Popaye
Da li je moguće šta vi pišete,nedaj bože da je grk nekom našem tako išao u noge,pa ko bi živ ostao od članaka kako je namjerno htio povrijediti našeg igrača,budite jednom pošteni.
0 10
VelaHavle
Zasluzeno i tad, a i sinoc... to sto nasi igraci mogu trcati 20 minuta i sto Pjanic nije htio igrati protiv "svoje" italije, nije njegov problem
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti