Hrabrost ili ludost Icardija? Ko zna, ali donio je Interu na kraju pobjedu
Icardi je postigao deveti gol, Inter je stigao do šeste pobjede na Meazzi u Seriji A, ali Argentinac je zaista bio hrabar...

Argentinac zabio s penala za pobjedu

Hrabrost ili ludost Icardija? Ko zna, ali donio je Interu na kraju pobjedu

Edmir Škorić

Inter je u 16. kolu italijanske Serije A s 1:0 savladao Udinese i stigao do važna tri boda, no teže od očekivanog. 

Inter je bio u situaciji da "mora" pobijediti, no takve mečeve je nekada najteže igrati. Tim Luciana Spallettija večeras nije bio na nivou, daleko od toga, ali uspio je na kraju uz malo sreće da dođe do cilja.

Udinese se od početka postavio defanzivno i time je uništio neku ljepotu u igri, a Interovi napadi su bili isuviše jalovi.

I unastavku je Inter pritiskao, stezao obruč oko gola, ali šanse se nisiu realizovale. Najbolju je imao Icardi u 66. minuti, ali je nakon ubačaja iz kornera glavom pucao tik pored stative.

Kada već nije išlo iz igre, jeste iz penala. U 75. minuti je naknadno pregledan snimak i sudija je zaključio da je igrač Udinesea igrao rukom, pa je pokazao na penal, a Icardi zabio.

Argentinac se kockao večeras, panenkom je postigao gol, a lopta umalo i da ne završi u mreži. U ovakvoj situaciji, Icardi je izabrao najluđu soluciju i na njegovu sreću - pogodio je.

Inter je sada treći sa 32 boda, dok je Udinese tik iznad opasne zone sa svega 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
skoricu dragi koji si ti penal gledao?! čuj umal da ne završi u golu ! nigdje veze hahaha
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi