Modrić je bio brutalno iskren nakon plasmana na EURO: Rekao je stvari koji mnogi odbijaju priznati
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Kapiten Vatrenih je čvrsto na zemlji

Modrić je bio brutalno iskren nakon plasmana na EURO: Rekao je stvari koji mnogi odbijaju priznati

Haris Zilić

Hrvatska slavi novi plasman na Evropsko prvenstvo. Vatreni su trijumfom protiv Armenije na Maksimiru rezultatom 1:0 završili na kraju turbulentne i neizvjesne kvalifikacije.

Po završetku utakmice izjavu je dao Luka Modrić koji će naredne godine imati još jedno veliko takmičenje u nogama sa reprezentacijom Hrvatske.

Modrića nije puno držala euforija i slavlje, iskusni veznjak je svjetsan pojedinih stvari i trenutne situacije.

"Sretni smo zbog plasmana na EURO i mislim da smo to zaslužli. Opet smo sebi zakompikovali situaciju, nije bilo jednostavno danas, Armenija je igrala jako dobru utakmicu. Imamo vremena da se pripremimo za ono što nas čeka u šestom mjesecu", rekao je Modrić i nastavio:

"Trebao nam je drugi gol, bili smo u strahu strah jer nam lopta nije htjela ući u mrežu, a Armenija je dosta dobra prema naprijed. Na poluvremenu smo znali da Vels vodi, ali razmišljali smo samo o našoj igri."

Pohvalio je Maksimir i Zagreb zbog atmosfere.

Oglasi

"Atmosfera je bila fenomenalna, zaželjeli smo se igrati u Zagrebu, nismo dugo. Šteta što nije istočna tribina u funkciji, bilo bi to još bolje. Hvala i mladim navijačima."

A nakon toga Modrić je bio brutalno iskren i svjetsan je trenutnog stanja.

"Ima puno stvari koje moramo popraviti. Nisam zadovoljan sa dosta stvari, ali, kad se vrate neki igrači, kao što su Kovačić i Perišić, mislim da će to biti bolje. Moramo biti iskreni, ako želimo igrati važnu ulogu na Evropskom prvenstvu, morat ćemo puno bolje."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bilo je nekoliko novih imena u reprezentaciji jedna nova generacija dolazi, Modrić je i to prokomentarisao.

"Novi igrači su pomogli ekipi, drago mi je zbog Budimira jer je zabio gol, on je uvijek pod nekim upitnikom. Lovro je odigrao dvije dobre utakmice i to je put koji treba slijediti. Marco je isto pokazao da je dobar igrač. Sretni smo s plasmanom i idemo dalje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi