Hrvati jasno poručili koga žele za selektora
Foto: EPA

Rakitić hvalio Dalića

Hrvati jasno poručili koga žele za selektora

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske veoma je blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Vatreni će sutra u Grčkoj braniti prednost od 4:1 iz prve utakmice odigrane na Maksimiru i samo ih čudo može ostaviti bez plasmana u Rusiju naredne godine.

Fudbaleri Hrvatske su protiv Grka odigrali vjerovatno najbolji meč u proteklih nekoliko godina, a tim je počeo disati nakon što je Zlatko Dalić preuzeo funkciju privremenog selektora od Ante Čačića.

Njegove metode rada su urodile plodom i Hrvatska je u velikom stilu razbila Grčku, a fudbaleri ove selekcije Dalića žele na klupi i na Svjetskom prvenstvu.

Potvrdio je to i veznjak Barcelone Ivan Rakitić:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Moramo se zahvaliti Čačiću jer smo s njim krenuli na ovaj put. Ima i on zasluge za ove pobjede, ali ja se nadam da će Dalić dobiti šansu da radi sa nama i na Svjetskom prvenstvu. Poznajem njegov pobjednički mentalitet, to je prenio na nas i nadam se da će biti tu", poručio je Rakitić.

Hrvati će ipak uz dosta opreza ući u sutrašnji meč sa Grčkom i naravno da ništa nije gotovo dok sudija ne označi kraj meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi