Budimir pogodio za veliko olakšanje na Maksimiru
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U finišu prvog poluvremena

Budimir pogodio za veliko olakšanje na Maksimiru

H. Zilić

Lakše se diše na Maksimtru u finišu prvog poluvremena na utakmici Hrvatske i Armenije koja odlučuje o sudbini Vatrenih u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje se održava u Njemačkoj.

Hrvatska je povela sa 1:0 u 43. minuti, protiv večeras vrlo borbenih i disciplinovanih Armenaca.

Gol za Vatrene postigao je Ante Budimir u 43. minuti susreta, a asistencija je pripisana Sosi. Inače 32-godišnji napadač koji je rođen u Zenici.

Hrvati sada puno lakše dišu i ne zanima ih puno rezutlat iz Velsa gdje domaćini vode protiv Turske sa 1:0.

Ono što raduje navijače Hrvatske je podatak da Vatreni mogu završiti kao pobjednici grupe D.

Oglasi

Dakle, ako Hrvatska savlada Armenijue, a Vels dobije Tursku, Hrvati će biti pobjednici grupe D što im otvara šansu za bolju poziciju pred žrijeb za EURO.

Vrlo brzo se stvari mijenjaju u ovoj grupi i sigurno će biti do kraja veoma uzbudljivo.

Vels uprskao stvar u Armeniji

Velšani bi mogli večeras biti u suzama, ali zbog prošlog kola i remija u Armeniji od 1:1.

Da je Vels savladao Armeniju u prošlom kolu večeršanji trijumf protiv Turske vodio bi ih na EURO, a Hrvatsku bi odveo u baraž bez obzira šta urade protiv Armenije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

No, kako stvari sada stoje izabranici Zlatka Dalića imaju sve u svojim rukama.

Mnogo mirnije Hrvatska ulazi u drugo poluvrijeme, a vidjet ćemo šta mogu uraditi Armenci kojima rezultatski ova utakmica ne donosi puno toga, kvalifikacije će svakako okončati na četvrtom mjestu u grupi D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi