Dalić odahnuo nakon utakmice: "Bog pomaže, ne znam ni ko se plasirao na EURO..."
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Selektor Hrvatske je dao zanimljive odgovore

Dalić odahnuo nakon utakmice: "Bog pomaže, ne znam ni ko se plasirao na EURO..."

Haris Zilić

Teže od očekivanog, ali na kraju slatko, tako bi mogli opisati kvalifikacije za EURO fudbalske reprezentacije Hrvatske koja je kartu za Evropsko prvenstvo čekirala minimalnim trijumfom protiv Armenije na zagrebačkom Maksimiru u posljednjem kolu kvalifikacija rezultatom 1:0.

Duel je odigran na Maksimiru u sjajnoj atmosferi, a po završetku meča održana je press konferencija fudbalske reprezentacije Hrvatske na kojoj se obratio selektor Zlatko Dalić,.

"Pokazali smo karakter, bili smo iscrpljeni, ali Bog pomaže. Vidio sam da ima grča, ali sve je na kraju prošlo dobro", rekao je Dalić i nastavio:

"Sretan sam, sve se na kraju poklopilo kako je trebalo. Ovo će biti moje četvrto veliko takmičenje i presretan sam, nema veće satisfakcije."

Budimir je bio Dalićev joker?

Oglasi

"Čekao je šansu i dobio je. On radi veliki posao u defanzivi i ofanzivi, gradi, bori se i postigao je gol onako kako je trebao, na centaršut Sose."

Bilo je uzbuđenja pred posljednje kolo, dosta toga se odlučivalo i na meču Vels - Turska.

"Nisam gledao Vels, ali sam znao da oni ne mogu dobiti četiri utakmice u nizu. To ne mogu ni svjetske sile poput Francuske ili Argentine, a ne Vels. Najteže su utakmice protiv ekipa kao što su Latvija i Armenija."

O žrijebu i željama?

"Ne znam ni u kojem smo šeširu, niije mi bitno. Mi moramo igrati svoju igru, ali isto tako dosta toga moramo popraviti. Moramo biti efikasniji."

Za kraj Dalić je odgovorio i na pitanje koga bi izbjegao u žrijebu?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nemam pijma ni ko se plasirao na EURO. Meni je Svjetsko prvenstvo lakše od Evropskog."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi