Kamp u kojem će boraviti Hrvati na EURU čisti je luksuz

Cijena nije za svačiji džep

Kamp u kojem će boraviti Hrvati na EURU čisti je luksuz

S. Grebović

Najbolje evropske selekcije uveliko rade na planu priprema za prvenstvo Evrope koje će biti održano od 11. juna do 11. jula ove godine.

Svoje mjesto među 24 najbolje reprezentacije Stargo kontinenta našla je i Hrvatska. Vatreni će na EURU igrati protiv Škotske, Češke Republike i Engleske, sa kojom će 13. juna igrati svoj prvi meč na kultom Wembleyu.

Viceprvaci svijeta će za vrijeme EURA boraviti u mjestu St. Andrews na sjeveroistočnoj obali Škotske. Daliću i igračima na raspolaganju su tereni gdje su nekad trenirali Barcelona i Manchester United.

Riječ je o luksuznom resortu Fairmont u blizini gradića St. Andrewsa. Kompleksom odiše zelenilo koje sadrži 212 soba, 17 apartmana i dvije luksuzne vile, a u blizini se nalazi i obala Sjevernog mora. Zista, ovo je pravo mjesto za odmor nakon napornih utakmica.

Ako se pitate za cijenu noćenja ona je paprena i iznosi oko 300 eura samo za jednu noć provedenu u ovom hotelu.

Oglasi

Selektor Zlatko Dalić jučer je objavio spisak igrača na koje računa na prvenstvu Evrope. Na njega je uvrstio sljedeće igrače.

GOLMANI: Livaković, Kalinić, Sluga.

ODBRANA: Vrsaljko, Juranović, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Uremović, Barišić.

VEZNI RED: Modrić, Brozović, Badelj, Kovačić, Vlašić, Pašalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPAD: Petković, Kramarić, Brekalo, Perišić, Rebić, Oršić, Budimir.

Naši zapadni susjedi će prije EURA toga odigrati prijateljske utakmice sa Armenijom i Belgijom 1., odnosno 6. juna tekuće godine.

Top Komentari

DanteDMC
Svaka čast kada mogu i prije svega žele svojim reprezentativcima omogućiti takve uslove.
4 0
DamirT
Nasi kako igraju,ne zasluzuju ni da budu u kakvom podrumu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi