Zlatko Dalić najavio je ono što Hrvatska čeka treću deceniju!

Zlato je cilj

Zlatko Dalić najavio je ono što Hrvatska čeka treću deceniju!

Eldar Ganibegović

Hrvatska će osvojiti još jednu medalju, pitanje je samo zlatnog ili srebrenog sjaja, a selektor Vatrenih, Zlatko Dalić, najavio je ono što ova nacija čeka već treću deceniju.

U finalu trećeg izdanja Lige nacija igrat će Hrvatska, a protivnika će saznati nakon što večeras drugu polufinalnu utakmicu odigraju Španija i Italija.

Sinoć su Vatreni s 2:4 nakon 120 minuta igre bili bolji od Nizozemske i plasirali se u finale ovog takmičenja, te će imati šansu da osvoje prvo zlato u historiji.

Hrvatska je 1998. godine osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu, dvadeset godina kasnije srebro, te opet bronzu u Kataru. Sada je želja zlato.

Svjestan je toga i selektor Zlatko Dalić koji je najavio borbu za zlato, prvo u historiji Hrvatske, što navijači priželjkuju već treću deceniju.

Oglasi

"Prvo ćemo proslaviti, pa odmoriti i pripremiti se. Nebitno nam je ko dolazi. Bitno je kakva je Hrvatska. Idemo po zlato koje nam nedostaje. Srebro, bronza, vrijeme je za zlato i da završimo tu priču", rekao je sinoć nakon utakmice Dalić.

Hrvatska je vodila 2:1 do 96. minute kada prima gol za 2:2 i utakmica odlazi u produžetke. Šta je Dalić rekao svojim igračima tada?

"Na ovo smo naučili. Prošli smo to već puno puta. Ne posustajemo. Momčad ima karakter, kvalitetu i ono što neke druge nemaju. Bilo je teško, ali zadnjih pet minuta smo napravili sve. Stavili smo trećeg stopera, visokog igrača na desni bok i nismo uspjeli. Ali ne posustajemo. Sve smo istrpjeli", kazao je selektor Hrvatske. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, 18. juna biti će odigrano finale Lige nacija, a večerašnji polufinalni susret Španije i Italije igra se s početkom od 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi