U Hrvatskoj je već počela ludnica, navijačima je Vukovar poseban motiv

Poljud će biti pun

U Hrvatskoj je već počela ludnica, navijačima je Vukovar poseban motiv

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Hrvatske danas od 15 sati igra najvažniju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrvatska će na splitskom Poljudu ugostiti selekciju Rusije i neophodna joj je pobjeda za direktan odlazak na Mundijal, dok će svaki drugi rezultat odvesti Ruse na smotru najvećih reprezentacija svijeta.

I jedni i drugi imaju osiguran baraž, no podjednaka je želja da se ostvari direktan plasman, a veće šanse daju se Hrvatskoj, što zbog kvaliteta, što zbog domaćeg terena i činjenice da će Poljudom da grmi s tribina 90 minuta.

Navijačka groznica počela je prije nekoliko sati. Epicentar je naravno Split, no i u ostalim hrvatskim gradovima vlada prava ludnica i neviđena euforija.

Navijači u korteu odlaze na Poljud, a a na Rivi se pale baklje i ne prestaje navijačka pjesma.

Poseban motiv navijačima Hrvatske danas je Vukovar, koji se našao na brojnim transparentima, s obzirom da se danas navršava ravno 30 godina od bitke za Vukovar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Korteo i jake emocije u čast gradu heroju..❤️

Posted by CFE - Mi Hrvati on Sunday, November 14, 2021

Top Komentari

enko
Pa nije portugal bio u vukovaru da im bude poseban motiv,ali oni su posebni.cast i pomen poginulim ali zamislite da mi na utakmici nosimo transparente srebrenica.
4 1
pero98
Sretno Hrvatska.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi