HNS ponovo svima očitao lekciju - Dinamov dragulj odbio veliki Brazil zbog Hrvatske

Tako se to radi

HNS ponovo svima očitao lekciju - Dinamov dragulj odbio veliki Brazil zbog Hrvatske

Esmer Oštraković

Hrvatska je dobila veliku bitku za jednog velikog talenta koji je odlučio odbiti Brazil kako bi igrao za naše komšije. Radi se o mladom igraču Dinama, Rafelu Gomesu Cirinu, koji ima 14 godina i koji je u javnosti poznat kao Belinho.

Radi se o najtalentovanijem dječaku u Dinamu, a on je nedavno dobio poziv brazilskog saveza.

Nakon razgovora sa svojom porodicom, Belinho je odbio poziv iz Brazila i odlučio je da će igrati za Hrvatsku.

"Imali smo kontakt sa Nogometnim savezom Brazila, ali dječak želi da igra za Hrvatsku. HNS se zauzeo da prihvati njihov poziv i već radimo na svim detaljima. Trebalo bi sve biti gotovo do kraja godine. Prihvatio je poziv HNS-a. Ovdje mu je jako lijepo. Zagreb smatra svojim domom", rekao je Andy Bara, zastupnih Belinha za medije iz Hrvatske.

Potvrdili su svoj interes za ovog dječaka i iz HNS-a.

"Možemo potvrditi kako je pokrenuta procedura da Belinho dobije hrvatsko državljanstvo te smo kroz razgovore s igračem i njegovim ocem dobili dojam da je željan predstavljati Hrvatsku u budućnosti. Obveza je HNS-a pratiti sve talentirane igrače koji mogu nastupati za Hrvatsku, a Belinho je po onome što je do sada pokazao iznimno perspektivan i nadaren nogometaš.

Oglasi

Savez je maksimalno angažiran kako bi okupio sve talente koji mogu i žele igrati za Hrvatsku, pa je tako i u slučaju ovog mladića kojeg ćemo nastaviti pratiti te podržati u nastojanju da dobije hrvatsko državljanstvo", potvrdili su iz HNS-a za Index.hr interes za Belinha.

Belinho naravno neće biti prvi Brazilac koji igra za Hrvatsku jer su to prije njega uradili Sammir i legendarni Eduardo da Silva.

U ekipu DInama Belinho je stigao 2021. godine, ali nije mogoa biti registrovan za ovaj klub tada zbog FIFA pravila.

Vratio se u Brazil tada, ali nakon porodične tragedije ponovo je sa ocem i bratom doputovao u Hrvatsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Majka mu je preminula u Brazilu, te je otac odlučio da je najbolje da se vrate u Hrvatsku.

Belinho je prvo trenirao u NK Vinodolu, a onda je došao u Dinamo i to je bio pravi potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi