Kakav potez HNS-a: Elitne sudije iz Lige prvaka dolaze u HNL!
Odlučeno je da važne utakmice sude stranci (Foto: Matija Habljak / PIXSELL)

Sudit će bitne utakmice

Kakav potez HNS-a: Elitne sudije iz Lige prvaka dolaze u HNL!

Midhat Šljivak

Hrvatski nogometni savez dogovorio je da će sve derbije između najvećih hrvatskih klubova u borbi za prvaka suditi elitne sudije iz Lige prvaka.

HNS donio je veliku odluku pred nastavak prvenstva u Hrvatskoj. Utakmice velikih rivala u borbi za titulu koja se odlučuje između Rijeke, Hajduka i Dinama, sudit će neki od najboljih evropskih sudija, tvrdi Večernji list.

Ova odluka donesena je nakon velikih skandala s VAR snimcima koji su procurili u javnost i nakon što su hrvatske sudije imale brojne propuste u svojim odlukama.

"Na ovaj način HNS želi postići apsolutnu regularnost i vjeru u najpošteniji mogući rasplet HNL-a", navodi Večernji list.

Afera oko VAR-a i snimaka koji su procurili krenula je od utakmice Varaždin - Hajduk. Sporan je bio poništeni pogodak Hajduka.

Oglasi

Potom su se na društvenim mrežama pojavili razgovori sudaca. Redali su se potom jedan za drugim, te je došlo do pravog skandala.

Na kraju je ceh platio predsjednik Komiteta za sudije HNS-a Bruno Marić. On je podnio ostavku, no ostao je gorak okus zbog sudijskih odluka.

Prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić odlučio je smiriti strasti. Uspio je napraviti veliki potez i uz pomoć UEFA će angažovati elitne evropske sudije.

Oglasi

Tako će ključne utakmice suditi poznata lica s evropskih terena i to bi trebalo smanjiti pritisak na domaće sudije.

HNL nikad nije bio ovako neizvjestan

Hrvatsko nogometno prvenstvo nikada nije bilo neizvjesno kao ove sezone. Tri tima su u borbi za titulu.

Trenutno je vodeća ekipa Rijeke. Tim s Rujevice je osvojio 53 boda u dosadašnjem dijelu sezone, a u stopu ih prati Hajduk s 52 boda.

Dinamo je treći s 48 bodova. Modri imaju i utakmicu manje i s pobjedom u tom meču došli bi na samo dva boda minusa od Rijeke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Do kraja sezone slijedi istinski spektakl u HNL-u. Kladionice još uvijek najveće šanse za titulu daju Dinamu, no vidjet ćemo hoće li ekipa Sergeja Jakirovića uspjeti proći prva kroz cilj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
BORAC bi brat bratu bio 6 na tabeli Gigovic i Bilbija vjse ne bi imali honorare i dnevnice od Vice
0 0
corleoneHZ
Dobar potez, da hoće i kod nas ovako, a ne gigović, Sabrija i kompanija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti