Na provokacije i zvižduke navijača Hrvatske jedan video iz autobusa Turske sve je rekao!

Dočekali su slatku osvetu za sve

Na provokacije i zvižduke navijača Hrvatske jedan video iz autobusa Turske sve je rekao!

Endin Čaušević

Turska je sinoć ostvarila veliku pobjedu na gostovanju kod selekcije Hrvatske i došle na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo. Vatreni su imali podršku prepunog stadiona u Osijeku, no na kraju su Turci otišli kući pjevajući, a pokazali su i kakva fešta je bila u autobusu dok su išli prema aerodromu.

Hrvatska je sinoć imala veliku podršku na prelijepom stadionu u Osijeku, ali ni to nije pomoglo našim susjedima da dođu do pobjede u okršaju protiv Turske.

Turci su šokirali navijače Hrvatske u 30. minuti kada je Baris Yilmaz zabio gol za vodstvo gostiju od 1:0 i iskoristio je veliku grešku koju je napravio golman domaće selekcije Dominik Livaković.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Turska je došla do pobjede kojom je izbila na čelo tabele, a nakon toga nastalo je veliko slavlje na terenu i u svlačionici u kojoj se orila pjesma gostujućih igrača.

Mrlju na sjajnu noć u Osijeku bacili su i pojedini navijači Hrvatske pjesmama kojima nije mjesto na takvom događaju i zbog kojih će ova selekcija sigurno biti žestoko kažnjena od UEFA-e koja ih je ranije već opomenula za slične ispade.

Oglasi

Međutim, na kraju su Turci bili ti koji su otišli kući pjevajući dok navijači Hrvatske nisu mogli biti sretni i zadovoljni nakon poraza jer su očekivali da će Vatreni slaviti, a posebno zbog činjenice da su u prvom okršaju ovih timova upisali pobjedu rezultatom 2:0.

Na sve te zvižduke i pjesme s tribina navijača Hrvatske fudbaleri Turske imali su odgovor na kraju. Igrači su žestoko proslavili pobjedu u svlačionici, a pjesma se nastavila i u autobusu dok su išli prema aerodromu.

Jedna od igrača objavio je djelić atmosfere iz autobusa i pokazao koliko je ova pobjeda značila Turcima. Pjesmom su odgovorili na sve te provokacije tokom meča, no što je za njih još važnije u Tursku se vraćaju s tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turska već za dva dana igra na svom terenu protiv Latvije i ima šansu da dođe na korak od plasmana na EP. S druge strane, Hrvati će u goste Velsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi