Modrić je bio brutalno iskren poslije Turske
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Vatreni su upisali poraz

Modrić je bio brutalno iskren poslije Turske

Samir Mlaćo

Navijači Hrvatske sigurno se sinoć nisu nadali porazu od Turske u Osijeku.

Završilo je 1:0 za goste pogotkom još u prvom poluvremenu, a Turska je lider u grupi i ima prednost nad Vatrenima.

Iskusni kapiten Hrvatske Luka Modrić bio je brutalno iskren nakon meča. Modrić je krivce tražio u svojim redovima, a nikako pričao priče koje nemaju veze sa utakmicom, a što često rade pojedini selektori i navijači, kada trebaju preuzeti krivicu.

"Ovaj poraz nismo očekivalo, definitivno nas je uzdrmao. Zasluženo je Turska slavila, igrali su puno bolje. Mi smo bili dosta loši, odavno nismo odigrali lošiju utakmicu. Posebno mislim na prvo poluvrijeme.

Ali dobro, to je tako. Opet imamo sve u svojim rukama, zavisimo o sebi. Moramo se dići i odigrati što bolji naredni meč", jasan je bio Modrić.

Oglasi

Dobio je pitanje i kako vidi pogrešku golmana Livakovića koji je kod pogotka bespotrebno istrčao sa svog gola.

"Ne treba nikoga kriviti. Dio igre su i greške. Prije toga je Livi odbranio tri fenomenalne šanse. Idemo dalje, moramo se spremiti za Wales. Nismo bili praviti i to je to", dodao je iskusni kapiten Hrvatske.

Na pitanje da li je Turska iznenadila Hrvatsku, dao je jasan odgovor.

"Ne. Znali smo da su kvalitetni, ali mi nismo bili na našem nivou. Neorganizovani smo bili, ali ne treba praviti dramu. Idemo dalje, treba ljudima priznati da su bili bolji".

Zaista je Modrić još jednom pokazao šta je prava nogometna zvijezda. Velik u pobjedi, ali i porazu. Izašao je pred medije i odgovorio na sva pitanja, dok npr. reprezentativci naše zemlje poslije bilo kojeg poraza izbjegavaju medije, upućuju kritike javnosti i traže krivca negdje drugo, te biraju na koja pitanja će da odgovaraju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od Modrića itekako mnogo mogu naučiti, a nije to svakako nije sramota, čak naprotiv.

Hrvatska trenutno ima 10 bodova na svom kontu, Turska je prva sa 13, a Armenija i Wales imaju po sedam. Turska i Armenija imaju i utakmicu više od selekcije Hrvatske.

Top Komentari

struja
Dalicevi su prosli jos dobro,turci iznenadili diciplinom bravo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi