Hrvati razočarani: Ustaške pjesme mogle bi ih skupo koštati
Foto: Ivan Peric / CROPIX

U Osijeku sinoć pozorišna atmosfera i veliko razočarenje

Hrvati razočarani: Ustaške pjesme mogle bi ih skupo koštati

Samir Mlaćo

Turska je sinoć odnijela tri boda iz Osijeka i zadala udarac Hrvatskoj.

Turci su odigrali sjajan meč, te Vatreni mogu biti razočarani. Navijači u Osijeku su ispunili stadion, ali atmosfera je bila kao u pozorištu.

Navijanja skoro i da nije bilo, a javnost je šokirana zbog tek pojedinih pjesama koje svakako neće donijeti ništa dobro.

Naime, 24sata.hr prenosi da su čule ustaške pjesme.

"Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom."

Čulo se to i na TV-u, te je jasno da selekciju Hrvatske očekuje nova kazna.

Oglasi

Policija je tražila da se snime gledaoci sa jednog sektora kako bi se tačno znalo ko je skandirao, te ko nanosi štetu hrvatskom nogometu i samoj reprezentaciji.

U 90. minuti dosuđen je i jedanaesterac za Hrvatsku, no na asistenciju VAR-a, promijenjena je odluka. Veći dio stadiona skandirao je "cigani, cigani".

Već ranije je zbog toga Hrvatska uvjetno kažnjena, a sada je očekivati mnogo rigorozniju kaznu.

Hrvatska je već kažnjena zbog pojavljivanja ustaške zastave na Rujevici protiv Latvije, pa se zebnjom svi očekuju novu kaznu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tako će vjerovatno protiv Armenije u posljednjem kolu kada bude se igrao odlučujući meč kvalifikacija Vatreni biti bez podrške navijača.

Susret će biti odigran na Maksimiru, domu GNK Dinamo u Zagrebu. Hrvatska trenutno ima 10 bodova, Turska je lider sa 13, dok Armenija i Wales imaju po sedam. Latvija je na samo tri boda.

Top Komentari

Hasimaga
Garant su ovi lazni mostarci i ostali kamenjarski fasisti otisli da navijaju za komsije, ipak su to poznati europejci, gaje europske vrijednosti momci
0 0
Ss.ba
Turci im se smiju sa bajracima :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi