Hrvati su već zaradili ogromno bogatstvo na Mundijalu, ali tu ne žele stati

Obzirom na plasman u polufinale

Hrvati su već zaradili ogromno bogatstvo na Mundijalu, ali tu ne žele stati

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, a tamo će snage odmjeriti protiv Argentine, te će pokušati izboriti nastup u finalu.

Poznato je i koliko je reprezentacija Hrvatske zaradila novca, ali i koliko bi mogla zaraditi eventualnim plasmanom u finale.

Plasman u osminu finala Hrvatskom nogometnom savezu donio je zaradu od 12.5 miliona eura, a ta cifra se plasmanom u četvrtfinale povećala na 16.5 miliona eura.

Međutim nisu se tu Hrvati zaustavili već su izborili i prolaz u polufinale, te će u najgorem slučaju biti četvrti na svijetu, a to znači da će inkasirati minimalno 24 miliona eura.

Trećeplasirana reprezentacija na Svjetskom prvenstvu zaradit će 26 miliona eura, dok će drugoplasiranom pripasti 30 miliona eura.

Naravno najveću sumu novca zaradit će osvajač Svjetskog prvenstva, a ta cifra iznosi 40 miliona eura.

Oglasi

Samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo Hrvatska je inkasirala 8.7 miliona eura, te je jasno da s uveć sada zaradili ogroman novac.

Eventualnim plasmanom u filane mogli bi nadmašiti zaradu sa Mundijala koji se igrao u Rusiji kada su osvajanjem drugog mjesta zaradili 26 miliona eura.

Livakovića čeka transfer karijere, a u Dinamu jasni ispod koje cifre ga neće pustiti

Jedan od najboljih hrvatskih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu je golman Dominik Livaković koji brani zaista nevjerovatno.

Nakon što je u osmini finala protiv Japana odbranio tri penala u raspucavanju, protiv Brazila je pravio prava čuda.

Prvo je imao čak jedanaest odbrana, a onda je u raspucavanju odbranio prvi penal koji je šutirao Rodrygo i tako stavio Brazilce pod veliki pritisak.

Oglasi

Sjajnim partijama golman Dinama je skrenuo pažnju na sebe, a svi svjetski mediji ga iz dana u dan sele u drugi klub.

Navodno je pred početak sezone u igri bio transfer u Lazio, ali je sve propalo, te je Livaković ostao u Dinamu.

Prije toga govorilo se da će ići u Milan, ali nikada se niti jedan transfer nije realizovao, međutim sada će ga Dinamo jako teško zadržati.

Interes za njega postoji već sada, ali se imena klubova jako dobro kriju, iako je navodno Bayern klub koji ga najviše želi.

Do sada je Dinamo za njega htio oko deset miliona eura, ali sada će ta cifra proasti, te će Dinamo zaraditi finu svotu novca.

Kako navode hrvatski mediji, Dinamo za Livakovića sada traži 15 miliona eura, ali su u dobroj poziciji jer im prodaja Livakovića nije nužna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako da mogu sačekati i vagati ponude, te eventualno zaraditi i više novca nego što planiraju, a to je već spomenutih 15 miliona eura.

Pravi potez je tako Livaković napravio kada je odlučio da sačeka i da ostane u Dinamu, a čini se kako je sada vrijeme za promjenu sredine.

Top Komentari

antikomunist
Sto su zaradili-zaradili. Svijeli svijet se ibreti kako su dogurali ovako daleko.Evo da dodam jedan od. ojih komentara ranije............Plemicu i ostalim fanaticima i navijacima DA PONOVIM sta pisu i kazu SVJETSKI MEDIJI-pa neka me opet nerealni fanatici iz BiH koji navijaju za susjednu zemlju a ne svoju ( od nje samo korist izvlace, nista drugo a ne daju joj nista)zaspu prijavama i dislajkovima——-»Vatreni su u Kataru u vodstvu bili samo 46 minuta, a odigrali su ukupno pet utakmica i plasirali se u polufinale.Hrvatska je dakle odigrala 450 regularnih minuta i 60 minuta produžetaka, dakle ukupno 510 minuta, a samo su 46 minuta bili u vodstvu».....hajmo sad kockasti fanatici, zaspite me dislajkovima i navalite sa prijavama;)
3 1
koraj
Pola bi trebali dati Bosni s obzirom da su iz Bosne selektor, pola reprezentacije i najpoznatija flanfulja (navijacica).
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti