Novinari iznenadili Dalića pitanjem: "Nisam to ni znao, ne zamaram se..."

Iskren odgovor selektora Hrvatske

Novinari iznenadili Dalića pitanjem: "Nisam to ni znao, ne zamaram se..."

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske sutra na Rujevici u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine igra protiv Latvije.

Povodom ove utakmice održana je press konferencija na kojoj su za medije govorili selektor Hrvatske Zlatko Dalić, te golman Dominik Livaković.

Kako je biti golman reprezentacije koja ima tri nominirana igrača za godišnje svjetske nagrade?

"Obzirom na broj stanivnika, pravimo čuda. Ekipa je u sigurnim rukama, tu su Jole, Sosa, Šutalo, Ivanušec, ne brinemo za budućnost. Na dobrom smo putu", reko je Livaković.

Povreda? Kakvo je stanje?

Oglasi

"Nisam trenirao u Fenerbahčeu, ali sada je sve dobro. Magnet ne pokazao nešto, ali se ispostavilo da je dobro pa me trener malo poštedio. Spreman sam."

Latvija igra bunker, sa takvim reprezentacijama je Hrvatska znala imati problema.

"Jučer smo radili na tome. Na Rujevici smo imali problema sa Maltom i Kiprom. Moramo biti fokusirani od prve minute", rekao je Livaković.

Nakon toga medijima se obratio Dalić kojeg su novinari odmah upitali za sastav.

"Imamo respekt prema svima, tako i prema Latviji. Krenut ćemo sa najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati sa 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mjenjati ništa. Idemo punom snagom. Treba nam što prije tih 15-16 bodova da se plasiramo."

Oglasi

Možete postati selektor sa najviše pobjeda?

"Ne zamaram se sa tim. Nisam to ni znao. Ne bavim se tim stvarima, meni je najbitniji plasman na Evropsko prvenstvo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da li ste zadovoljni izborom sudije obzirom da nikada nije sudio na ovom nivou?

"Nisam imao pojma ni ko sudi, ako su ga poslali ja vjerujem da je kvalitetan", rekao je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi