Hrvatski huligani prihvatili nagodbu sa srbijanskim tužilaštvom u zamjenu za blažu kaznu?
Foto: Đorđe Kojadinović

Priznaju učestvovanje u neredima na "vječitom derbiju"

Hrvatski huligani prihvatili nagodbu sa srbijanskim tužilaštvom u zamjenu za blažu kaznu?

Prema pisanjima beogradske Politike šestorica hrvatskih državljana koji su uhapšeni zbog učestvovanja u tuči na posljednjem derbiju Partizana i Crvene zvezde u srbijanskim zatvorima će odležati kazne od šest mjeseci.

Naime, krajem prošle godine je došlo do žestokih obračuna na tribini na kojoj su se nalazili navijači Partizana, a šokantne slike isprebijanih i "ispečenih" huligana obišle su svijet.

U danima nakon utakmice otkriveno je da je među teško povrijeđenima bilo i šest osoba iz Splita. Radi se o osobama bliksim splitskom krim miljeu, a iako još uvijek nema zvanične verzije događaja na "vječitom derbiju", pretpostavlja se da je hrvatskim huliganima plaćeno da izazovu incidet, te da ih je angažovala jedna od "zaraćenih" frakcija Grobara.

Srbijansko tužiteljstvo šestoricu hrvatskih državljana tereti za izazivanje nereda na javnom mjestu i nasilničko ponašanje na sportskom događaju, a iako je za pomenute prekršaje najveća moguća kazna 12 godina zatvora, Splićani će najvjerovatnije "odrobijati" samo po šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Oni su, prema navodima Politike, postigli dogovor sa srbijanskim tužilaštvom, te će priznati svoje učešće u neredima i nasilničko ponašanje. Ukoliko zaista priznaju krivicu sud će ih "nagraditi" sa šest mjeseci zatvora, a nakon odsluženja kazne će biti deportovani nazad u Hrvatsku.

Dogovor sa tužilaštvom je, navodno, postignut za svega dva dana, a hrvatski huligani bi se trebali izjasniti o krivici 23. januara, kada je zakazano ročište na sudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi