Trener Slovana pred Zrinjski: 10 gladnih vukova svaki dan čeka ispred vrata

Utakmica sezone za jedne i druge

Trener Slovana pred Zrinjski: 10 gladnih vukova svaki dan čeka ispred vrata

Edmir Škorić

Slovački velikan Slovan je u nedjelju s 3:1 pobijedio Žilinu i tako u pobjedničkom duhu očekuje revanš sa Zrinjskim.

U Slovanu utakmicu sa Zrinjskim u četvrtak nazivaju "utakmicom sezone", što i ne čudi jer će u njoj biti odlučeno hoće li klub igrati grupnu fazu evropskog takmičenja ili ne.

Podsjetit ćemo još jednom da je golom Nemanje Bilbije Zrinjski slavio u prvom duelu s 1:0, a Mostarci sada imaju teško gostovanje u Bratislavu. Imaju ogroman motiv, žele postati prva ekipa iz BiH koja je zaigrala u grupnoj fazi, a naravno i Slovan ima svoju računicu.

Trener slovačkog velikana Vladimir Weiss je zabrinut nakon Žiline, vjeruje da su pojedini igrači bili odsutni, a objasnio je i zbog čega.

“Isključili smo se i neshvatljivim individualnim pogreškama vratili Žilinu u igru. Patili smo, Žilina je imala puno prilika. Ne sjećam se da je neko u prošlosti ovdje tako dobro igrao", rekao je Weiss, dodavši:

"Rekao sam igračima da se bore za priliku i pokažu mi da mogu računati na njih u Konferencijskoj ligi. Ipak, nisam zadovoljan nekim pojedinačnim nastupima. Neki igrači razmišljaju drugdje jer imaju ponude. Pitanje je imaju li neki kvalitetu da igraju u Slovanu zbog pritiska. Ovdje je pritisak ogroman. 10 gladnih vukova svaki dan čeka ispred vrata. Moraš da se nosiš s tim, inače ne može biti u Slovanu".

"Ponekad igrači nisu ni krivi jer neki dugo nemaju kvalitetu da igraju dobro. Neću ih imenovati da ne izgube povjerenje", nastavio je iskusni kormilar.

Weiss se u nekoliko izjava osvrnuo na uzvratnu utakmicu doigravanja Konferencijske lige protiv Zrinjskog iz Mostara u četvrtak (od 20.30 sati). Ako Slovan nadoknadi zaostatak od jednog pogotka i to uspije, drugu će godinu zaredom igrati grupnu fazu trećeg najprestižnijeg takmičenja u Evropi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prema izjavama Weissa, jasno je da postoje problemi unutar Slovana, da nije sve savršeno, a to bi bh. prvak mogao iskoristiti i ostvariti historijski uspjeh, mada je svima jasno da tih 90, možda i više minuta treba odigrati izna svojih mogućnosti.

U spomenutom duelu sa Žilinom, strateg Slovana pravio je određene promjene i želio je da sačuva neke igrače za duel sa Mostarcima. S druge strane, Zrinjski nije igrao svoj meč sa Veležom u Premijer ligi upravo iz razloga da igrači budu potpuno zdravi, svježi i spremni za utakmicu sezone.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...znaci ljudi uredno igrali derbi sa Zilinom 3 dana prije europske utakmice,jedino kod nas ujke odgodile 5 utakmica jer se cuvaju za duele sa gigantima iz Albanije i Kazahstana,hljeb te j*bo...hahahahahaha...
5 2
Mostarac94
A gdje ste vukovi, sto ste bili ovce proslu tekmu xD
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi