HŠK Zrinjski navijačima saopštio lošu vijest
Ilinković u duelu protiv Željezničara na Grbavici

Mladi vezista mora na pauzu

HŠK Zrinjski navijačima saopštio lošu vijest

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

HŠK Zrinjski je nakon Željezničara saznao veoma lošu vijest.

Naime, Plemićima se već na startu meča sa Plavima povrijedio Silvio Ilinković koji je stigao kao veliko pojačanje ove zime, te su sada saznali koliko ga neće biti na terenu.

Ilinković će biti 'out' mjesec dana, a tačnije tri sedmice neće biti u trenažnom procesu. Kada se vrati u pogon za utakmice, sigurno će biti i mjesec dana.

"Pregled magnetnom rezonancom, koji je Silvio Ilinković obavio danas u poliklinici Vitalis, pokazao je da je naš veznjak u subotnjem remiju protiv Željezničar (0:0) morao biti zamijenjen zbog parcijalne rupture aduktora.

Ilinković zbog ove ozljede sigurno neće konkurirati za predstojeće utakmice, a njegov povratak u trenažni proces očekuje se za tri tjedna", naveli su iz HŠK Zrinjski.

Izlazak Ilinkovića sigurno je poremetio Plemiće na Grbavici, jer se morala mijenjati i postavka na terenu. Radi se o nogometašu zaštićenog godišta (do 21. godine), a sada će to biti problem za Željka Petrovića u nastavku sezone, sve dok Ilinković ne bude u pogonu.

Oglasi

Ilinković je u našoj zemlji nastupao za Posušje i Široki Brijeg, te kasnije Zrinjski, a zatim je otišao u Rijeku. Upisao je pet nastupa u prvom dijelu sezone, dok je u nastavku sezone na dva meča bio na klupi za rezervne igrače, a nakon toga odlučio je da dođe u Mostar.

Ovaj 21-godišnjak je prve ozbiljne korake napravio u NK Romari Vitez, klubu iz Srednje Bosne koji se može već dugi niz godina pohvaliti sjajnim radom sa mladim nogometašima.

Plemići danas doveli novo pojačanje

Danas se u Mostar zvanično vratio Nardin Mulahusejnović. Korpulentni napadač je bio bez kluba nakon odlaska iz Slovenije, no danas je potpisao ugovor sa aktuelnim prvakom naše zemlje.

Mulahusejnović je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u prvom dijelu sezone upisao je devet nastupa za Koper i postigao je tri gola uz jednu asistenciju.

Oglasi

U Sloveniju se Mulahusejnović vratio nakon pomenute epizode u Dinamu iz Makhachkale, a igrao je i za Sarajevo, Muru, te GOŠK.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u federalnom prvoligašu, ekipi Bratstva iz Gračanice.

Dodajmo i to da je u dresu mlade reprezentacije igrao devet puta, a jednom se upisao u listu strijelaca. Titule prvaka osvajao je sa Mariborom i upravo Zrinjskim, a bio je i prvi strijelac slovenske lige.

"Nardin Mulahusejnović opet je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja između 26-godišnjeg napadača i osmerostrukog prvaka je dogovorena do kraja sezone 2025./2026.!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulahusejnović u Zrinjski stiže kao slobodan igrač nakon angažmana u slovenskom FC Koper", objavili su Plemići danas.

Visoki naapdač danas je odradio i prvi trening sa novim saigračima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi