Šta Plemiće očekuje u Bratislavi: "Slovan je tim sa dva lica, Weiss će spremiti iznenađenje"

Slovački novinar dobro poznaje situaciju u klubu

Šta Plemiće očekuje u Bratislavi: "Slovan je tim sa dva lica, Weiss će spremiti iznenađenje" · Intervju

Samir Mlaćo
Nogometaši Zrinjskog u četvrtak igraju historijski meč za svoj klub, ali i bh. nogomet.

Na pragu su prolaska u grupnu fazu Konferencijske lige, a nakon prvog meča sa Slovanom iz Bratislave imaju prednost od 1:0.

U četvrtak navečer slijedi revanš koji će sigurno donijeti mnogo uzbuđenja.

Plemići su optimistični, imat će i veliku podršku navijača, no domaćini imaju svoju računicu.

Svjesni su da su odigrali jako loš meč u Mostaru, ali sada vjeruju da će biti 'pravi' i pred svojim navijačima ostvariti prolaz, što im je i zacrtani cilj.

O revanš meču, igračkom kadru Slovana, ambicijama kluba, te dešavanjima skoro u 'unutrašnjosti' samog kluba govorio je za SportSport.ba sportski novinar uglednog slovačkog sportskog portala spornet.sme.sk. Pavol Spal.

Oglasi

“Navijači Slovana vjeruju u prolaz svog tima. Mostarci su bili bolji u prvoj utakmici, Slovan nije ništa pokazao. Slovan je tim sa dva lica, jednom odigraju fantastično kao protiv Olympiacosa, a onda odigraju loše. Igrači Slovana imaju i bolju finansijsku pozadinu od Mostaraca, ali to moraju i potvrditi. Šanse su podjednake. Prije 13 godina Slovan je u Mostaru izgubio 1:0, a u revanšu je slavio 4:0. U četvrtak se ipak očekuje izjednačen meč“, priča Spal na početku razgovora.

Najavljuje i promjene u timu Slovana u odnosu na prvi meč.

“Biće promjena u sastavu. U ekipu se vraćaju vezni igrači Myenty Abena i Juraj Kucka, koji nisu igrali zbog žutih kartona. Kucka je najiskusniji igrač, najplaćeniji... Igrao je dugi niz godina u Italiji, bio i član Milana. Prošle godine je igrao u Engleskoj. Ima oko stotinu nastupa za reprezentaciju, igrao je na Svjetskom prvenstvu i dva puta na Evropskom.

Veliki je borac, ali u Slovanu još ne igra po svom ukusu. Navijači se nadaju da će konačno biti pravi u ključnoj utakmici. U prvoj utakmici protiv Zrinjskog Tigran je isključen, te sada ne može igrati. Trener Weiss će napraviti najmanje tri promjene. Weiss je odličan taktičar, napravit će neka iznenađenja“.

Dotakli smo se atmosfere koja će biti na stadionu, te očekivanja navijača Slovana, s obzirom da je naš sagovornik itekako dobro upućen.

Oglasi

“Igrači Slovana imaju dva lica, kao i navijači. Malo ih je u slovačkoj ligi, ali se mogu mobilizirati za velike utakmice u Evropi. Atmosfera protiv Olympiacosa je bila sjajna, nije tako bilo godinama. Slovan je dva puta uspio da izjednači jer su im navijači pomogli.

2⃣ dni do play-off Európskej konferenčnej ligy UEFA a znovu to vyzerá na fantastickú kulisu. Aktuálne už predaných viac...

Posted by ŠK Slovan Bratislava on Tuesday, August 23, 2022

Što se tiče ulaznica, prodato je oko deset hiljada do jučer. Očekujem da dođe više od 15 hiljada navijača, ali vjerovatno neće biti potpuno popunjen stadion. Protiv Olympiacosa je bilo 18 hiljada, bilo je nezaboravno. Kapacitet stadiona je 22 hiljade, a Slovan ima zatvorenu jednu tribinu zbog kazne UEFA-e. Ipak, ni to neće biti prazno, nego će biti djeca do 14 godina. Oni imaju slobodan ulaz“.

Da li bi ispadanje od Zrinjskog bilo ravno katastrofi za Slovan?

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Bila bi to da kažem manja katastrofa. Cilj Slovana je igrati grupnu fazu. Šef Slovana Ivan Kmotrik je govorio o najvećem budžetu u historiji kluba i za Slovan je veoma bitno da prođu u grupnu fazu. Radi se o milionima eura. Ako Slovan prođe u grupnu fazu, raste i cijena igrača. Može doći i do prodaje igrača. Slovan može dobiti atraktivne protivnike u grupi i zaraditi sjajan novac. Onda su tu i sponzori. Ukupno je to od pet do deset miliona eura“, dodao je ljubazni Spal na kraju razgovora za SportSport.ba.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...plemici :D :D :D :D :D...vazda oplacem od smijeha kad to cujem...
11 5
lalinjo
Igraj Zrinja do kraja i samo jako,pa šta nam dragi Bog da,pokažimo Slovacima kako je jak prvak PL BiH.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi