Koliko Slovanu znači sutrašnja utakmica, najbolje govori izjava trenera ove ekipe
Foto: A. Čaušević

Sutra gostuju u Mostaru

Koliko Slovanu znači sutrašnja utakmica, najbolje govori izjava trenera ove ekipe

E. Ganibegović

Zrinjski je napravio najveći klupski uspjeh kada je u pitanju nastup u Evropi.

Mostarski Plemići po prvi put su se plasirali u play-off nekog UEFA-inog takmičenja, a u pitanju je Konferencijska liga.

Dvomeč za plasman u grupnu fazu igrat će protiv Slovana iz Bratislave, a prva utakmica na rasporedu je sutra u Mostaru.

Slovan je u play-off dospio nakon što je nesretno ispao od Olympiacosa u trećem pretkolu Evropske lige, a u međuvremenu je u slovačkoj Fortuna ligi s 1:5 savladao Mikulas, iako je to sve jako loše izgledalo u prvih 45 minuta kada je bilo 1:1.

"Rezultat je dobar, prvo poluvrijeme loše, drugo dobro. Pobijedili smo velikom razlikom, ali nije uvijek tako izgledalo na terenu", rekao je trener Slovana Vladimir Weiss.

Oglasi

Nakon toga, osvrnuo se i na samu utakmicu protiv Zrinjskog i u izjavi pokazao koliko mu znači. Nazvao je ovaj meč utakmicom godine.

"Pobijedili smo s izmijenjenim sastavom, pet-šest igrača je ostalo kući. U četvrtak se pripremamo za utakmicu godine, vidjet ćemo šta možemo. U svakom slučaju, kako se u ovoj utakmici popravilo na poluvremenu, tako mora biti i dalje", istakao je trener ekipe iz Bratislave.

Podsjetimo, Zrinjski za vikend nije igrao svoj meč jer je otkazao utakmicu protiv Širokog Brijega, a neće igrati ni naredno kolo jer je otkazao meč s Veležom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica Zrinjski - Slovan na rasporedu je sutra od 20 sati, a revanš u Bratislavi sedam dana kasnije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Slovan je veliki favorit, dosta Slovačkih reprezentativaca igra u Slovanu...po svim parametrima su veliki favoriti...ali nama nitko ne brani da se nadamo i vjerujemo u čudo...ne pobjeduju uvijek favoriti, nadamo se da će tako biti i o ovom dvomeču
5 3
Defensor81
Kako reče ono pašče, zašto odgađaju, igraju i drugi ovaj ritam, kad je Velež odgodio prošle sezone
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi